• Home
  • Nieuws
  • The Satanic Temple dreigt een rechtszaak aan te spannen tegen Chilling Adventures of Sabrina

The Satanic Temple dreigt een rechtszaak aan te spannen tegen Chilling Adventures of Sabrina

De serie Chilling Adventures of Sabrina staat nog maar net op Netflix. Deze serie, die zich in dezelfde wereld afspeelt als Riverdale, is een veel duisterdere versie geworden over de heks Sabrina. Nu is het echter zo dat de medeoprichter van de groep The Satanic Temple dreigt om een rechtszaak aan te spannen tegen de serie vanwege de copyright van een beeld die te zien is in de afleveringen.

Lucien Greaves, medeoprichter en contactpersoon van The Satanic Temple laat in een tweet weten dat ze juridische stappen willen ondernemen tegen Netflix om een standbeeld dat te zien is in de serie. In een blog vertelt Greaves het volgende over de copyright claim: “We eisen een schending van het copyright op van het gebruik van het unieke design van het monument Baphomet, die in de serie van Netflix gebruikt wordt als het centrale icoon voor een kannibalistische cult. We leggen geen claim op Baphomet zelf, maar op de interpretatie van Baphomet dat het centrale icoon is voor onze organisatie, eigenlijk zoals een bedrijfslogo.”

In een andere tweet laat Lucien Greaves de vergelijking zien tussen het beeld van The Satanic Temple en het beeld dat gebruikt wordt in de serie.

Of er daadwerkelijk een rechtszaak gaat komen dat moeten we nog even afwachten. Dit verhaal zal vast nog een staartje krijgen!

Wat vind jij van deze copyright claim?

Bron: The Hollywood reporter, IGN, Independent, People

Lees ook: De opnames voor 'Chilling Adventures of Sabrina' seizoen 2 zijn al gestart

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Dit zijn de eerste beelden van de Riverdale spin-off 'Chilling adventures of Sabrina'

  • Deze films en series verschijnen in april op Netflix

  • Riverdale seizoen 4 is bevestigd

  • De releasedatum van 'Riverdale' seizoen 3 op Netflix is bekend

  • Deze films en series verschijnen in de eerste helft van december op Netflix

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen