Er is een Gladiator 2 in de maak

Let op! Dit artikel bevat spoilers voor de eerste Gladiator film

De eerste Gladiator film stamt alweer uit 2000. De film, geregisseerd door Ridley Scott, won maar liefst 5 Oscars. Een van de Oscars was weggelegd voor Russel Crowe, die de Oscar won voor Beste acteur in een hoofdrol. Zoals je misschien nog wel weet stierf Maximus, het personage van Russel Crowe, aan het einde van de film. Nu is er bekendgemaakt dat Ridley Scott werkt aan een Gladiator 2, zonder Russel Crow dit keer.

Volgens Deadline zal Gladiator 2 zich focussen op het verhaal van Lucius, de zoon van Lucilla. In Gladiator werd de rol van Lucilla vertolkt door Connie Nielsen. Lucius is tevens het neefje van Commodus, gespeeld door Joaquin Phoenix, de zoon van de Romaanse leiser Marcus Aurelius. In de eerste film vermoorde Commodus zijn vader, nam bezit van de troon en eindigde in de gladiatorenring met Maximus. Maximus wist hem te verslaan waarna hij zelf stierf. Maximus heeft een grote indruk op Lucius achtergelaten.

Bron: Dreamworks LLC & Universal Pictures

Gladiator 2 zal geregisseerd worden door Ridley Scott. Het script zal naar verluidt geschreven worden door Peter Craig, die onder andere medeschrijver was van de laatste twee Hunger games films en de opkomende film Top Gun: Maverick.

Wanneer de film uit zal komen is nog niet bekendgemaakt. Ook is de cast voor Gladiator 2 nog niet bekendgemaakt.

Wat vind jij ervan dat er een Gladiator 2 komt?

Bron: Deadline, IGN, The Guardian, Collider

Lees ook: De beste rampenfilms

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • De nieuwe trailer van The Mummy reboot met Tom Cruise

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen