• Home
  • Nieuws
  • Miles & Alaska zijn gecast voor de verfilming van John Greens 'Looking for Alaska'

Miles & Alaska zijn gecast voor de verfilming van John Greens 'Looking for Alaska'

De boeken van John Green zijn immens populair. Ook in de filmwereld is dit niet onopgemerkt gebleven en verschillende boeken, zoals The Fault in Our Stars en Paper Towns, zijn verfilmd. Inmiddels is het alweer 13 jaar geleden dat het eerste boek van John Green, Looking for Alaska (in het Nederlands vertaald als Het grote misschien), in de boekhandels verscheen en nu is het eindelijk tijd voor de verfilming!

verfilming van Looking for alaskaBron: Gottmer

Hulu heeft de rechten voor de verfilming van John Greens Looking for Alaska binnengesleept. Hulu gaat samen met Paramount Television het boek tot leven laten komen en heeft zelfs al acteurs voor de hoofdrollen gecast. Miles zal worden gespeeld door Charlie Plummer. Hij is onder andere bekend van de film Not Fade Away. Alaska zal vertolkt worden door Kristine Froseth. Zij was onlangs te zien als Veronica in de populaire Netflix film Sierra Burgess is a Loser.

John Green heeft de audities van Charlie en Kristine bekeken en is erg blij met hun casting voor de hoofdrollen in de televisieserie van Looking for Alaska. Hij vindt ze briljant en ze passen precies in het plaatje dat hij van Miles en Alaska heeft. Daarnaast zijn Charlie en Kristine grote fans van John Greens boek!

verfilming van looking for alaskaBron: All the money in the world (Imperative Entertainment)/Sierra Burgess is a Loser (Netflix)

De televisieserie Looking for Alaska zal worden verteld vanuit het oogpunt van Miles 'Pudge' Halter. Hij schrijft zichzelf in op een kostschool om dieper inzicht in het leven te krijgen. Hier wordt hij verliefd op een meisje. Haar naam is Alaska Young. Zij komt onverwacht te overlijden waarna Miles en zijn vrienden op zoek gaan naar de waarheid achter Alaska’s dood.

Looking for Alaska zal bestaan uit 8 afleveringen en verschijnt ergens in 2019. Of wij de serie ook in Nederland kunnen bekijken is nog even afwachten, maar er bestaat zeker een kans dat de serie op Videoland te zien zal zijn. Eerder verscheen de Hulu serie The Handmaid’s Tale namelijk ook op deze streamingsdienst.

Kijk jij uit naar de verfilming van John Greens Looking for Alaska?

Bron: Hulu, bustle.com, twitter.com, hypable.com

Lees ook: Er worden nog 2 boekenseries van 'True Blood' auteur Charlaine Harris verfilmd

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

  • De première datum van PLL is bekend!

  • Once Upon a Time feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen