• Home
  • Nieuws
  • Dit is de winnaar van de BookSpot Literatuurprijs 2018

Dit is de winnaar van de BookSpot Literatuurprijs 2018

Op 8 november was het eindelijk tijd voor de bekendmaking van de winnaar van de BookSpot Literatuurprijs 2018 bij RTL Late Night op RTL 4. Dit is de prijs voor het beste Nederlandstalige literaire boek van 2018. Zes auteurs zitten al sinds 24 september in spanning, want welk boek sleept de felbegeerde titel en prijs in de wacht?

Bron: BookSpot

Alle genomineerde auteurs waren op 8 november aanwezig bij RTL Late Night waar de uitreiking van de BookSpot Literatuurprijs 2018 plaatsvond. De strijd ging tussen de volgende 6 boeken: Ondanks de zwaartekracht van Suzanna Jansen, Jij bent van mij van Peter Middendorp, Aantekeningen over het verplaatsen van Obelisken van Arjen van Veelen, Voor het vergeten van Peter Verhelst, De Heilige Rita van Tommy Wieringa en In alle steden van Aukelien Weverling.

Jammer genoeg kan er natuurlijk maar één iemand de winnaar zijn en de BookSpot Literatuurprijs 2018 is gewonnen door Tommy Wieringa met De Heilige Rita. Zijn boek heeft zeker terecht gewonnen en de vakjury zei het volgende over De Heilige Rita: “Het boek is in alle opzichten een klassieke roman van een meesterverteller, die weet te verrassen en bekoren, te inspireren en ontroeren’’. Met het winnen van de BookSpot Literatuurprijs 2018 ging ook een geldprijs gepaard, namelijk 50.000 euro!

BookSpot Literatuurprijs 2018Bron: BookSpot

Het verhaal in De Heilige Rita gaat over Paul Krüzen. Hij woont al bijna vijftig jaar met zijn vader in een Saksische spookboerderij buiten Mariënveen, een vergeten dorp aan de grens. Eens zorgde zijn vader voor hem, nu zorgt hij voor zijn vader. Lang geleden stortte een Russische piloot neer in het maisveld achter hun huis. Dit zette een keten van gebeurtenissen in werking waarvan ze nooit volledig zijn bekomen. Na de Rus kwamen de Chinezen, die het café en de snackbar in het dorp overnamen, daarna volgde de rest van de wereld. Met hen kwam ook de onzekerheid.

BookSpot Literatuurprijs 2018Bron: De Bezige Bij

Tommy Wieringa nam op 8 november niet alleen de BookSpot Literatuurprijs 2018 mee naar huis, maar ook de BookSpot Lezersprijs 2018. Ook de lezersjury was het erover eens dat De Heilige Rita het beste Nederlandstalige literaire boek van 2018 is! Deze prijs werd aan Tommy Wieringa uitgereikt bij 5 Uur Live - Koffietijd. Hierbij ontving hij ook een geldprijs van 10.000 euro.

Vind jij dat Tommy Wiering met De Heilige Rita de terechte winnaar is van de BookSpot Literatuurprijs 2018?

Bron: bookspot.nl, bookspotliteratuurprijs.nl, rtl4.nl

Lees ook: Alles over de Boekenweek 2019

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Recensie: De dood van Murat Idrissi

  • Dit zijn de 6 genomineerden voor de Bookspot Literatuurprijs 2018

  • Recensie: De Heilige Rita

  • Chicklit top 6: maart 2018

  • Nightwriters on Tour in 2013

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen