Kookboekenweek 2018

De kookboekenweek 2018 vindt plaats van zaterdag 10 november tot en met zondag 18 november 2018. Tijdens deze week staan de mooiste, lekkerste, beste en interessantste kookboeken centraal. Tijdens de kookboekenweek 2018 vieren de boekhandels en bibliotheken ruim een week lang de liefde voor lekker eten, koken en natuurlijk prachtige kookboeken! 

Kookboekenweekgeschenk 2018

Net als bij de gewone boekenweek hoort er natuurlijk ook een geschenk bij de Kookboekenweek 2018! Dit jaar is het Kookboekenweekgeschenk geschreven door Paul de Leeuw. Hij schreef: Smaakmaker: 'Bij wie crème fraîche in de aders vloeit'. Het kookboekenweekgeschenk krijg je cadeau van de (kook)boekhandel bij een aankoop van tenminste 19,50 aan kookboeken.

Kookboekenweek 2018Bron: CPNB

Evenementen tijdens de Kookboekenweek 2018

Tijdens de Kookboekenweek 2018 worden er verschillende evenementen georganiseerd! Zo kun je van 13 tot 15 november aanwezig zijn bij de theatershow van Paul de Leeuw - Vette Pech. Op 15 november kan je een vier-gangen diner nuttigen tussen de boeken bij Scheltema in Amsterdam. En op 17 november vindt het Foodie Festival 2018 plaats! Voor een compleet overzicht van alle evenementen tijdens de Kookboekenweek 2018 kijk je op kookboekenweek.nl.

Prijzen voor de beste kookboeken

Tijdens de Kookboekenweek 2018 worden er ook twee prijzen uitgereikt aan de beste kookboeken. Veel kookboeken worden mooi uitgegeven, met foto’s van de gerechten, verhalen over eet- en restaurantcultuur, sfeerbeelden en illustraties. Dat zijn Het Gouden Kookboek en de Johannes van Damprijs

Het Gouden Kookboek

Op 9 november 2018 is Het Gouden Kookboek uitgereikt. Dit is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het voorgaande jaar! Dit jaar is Het Gouden Kookboek gewonnen door TLV van Jigal Krant met recepten en verhalen uit Tel Aviv! Volgens de jury is TLV het beste kookboek van Nederland, omdat het ‘leert, verlekkert en verleidt’. Ook wij vonden TLV een geslaagd kookboek en beoordeelden het met 5 hartjes, lees hier de recensie!

Kookboekenweek 2018Bron: Nijgh & Van Ditmar

Johannes van Damprijs

In het weekend van 17 en 18 november zal de Johannes van Damprijs worden uitgereikt. Dit is een international oeuvreprijs en die wordt ieder jaar uitgereikt door de de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam. De Johannes van Damprijs wordt toegekend aan een persoon die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor de verspreiding van de kennis van de gastronomische cultuur. Vorig jaar won Alice Waters deze prijs, omdat zij volgens de jury “Met haar restaurant en haar projecten, zoals The Edible Schoolyard, velen, jong en oud, in de VS en daarbuiten bewust heeft gemaakt van het belang van de kwaliteit van voedsel en een directe relatie met de herkomst van voedsel.” Wij zijn benieuwd wie dit jaar de Johannes van Damprijs in de wacht gaat slepen!

Hoe geniet jij van de Kookboekenweek 2018?

Bron: cpnb.nl, bijzonderecollecties.uva.nl, kookboekenweek.nl

Lees ook: Alles over de Boekenweek 2019

Nieuwste artikelen

  • Zo zouden dieren uit Disneyfilms eruit zien als ze mens waren

  • Waar is de cast van Teen Wolf nu

  • Netflix verfilmt kinderboek 'Sulwe' van Lupita Nyong'o

  • De leukste Young Adult films op Disney+

  • Zie hier Kate Winslet haar Titanic screentest!

Gerelateerde artikelen

  • Heleen van Royen overhandigt Verboden vruchten

  • Boekenweek 2012: vriendschap en andere ongemakken

  • Jan Terlouw schrijft het boekenweekessay voor boekenweek 2018

  • Alles over de Boekenweek 2019

  • De Boekenweek gaat weer van start!

Zoek in artikelen