• Home
  • Nieuws
  • De schrijfster van 'Het Nachtcircus' komt eindelijk met een nieuw boek

De schrijfster van 'Het Nachtcircus' komt eindelijk met een nieuw boek

De fans van Erin Morgenstern, de schrijfster van Het Nachtcircus, hebben er even op moeten wachten, maar er verschijnt nu eindelijk een nieuw boek van haar hand, namelijk The Starless Sea! Dit heeft 7 jaar geduurd, maar Erin Morgensterns nieuwe boek belooft veel goeds. Het is een romantisch verhaal met fantasy elementen en zal in 2019 verschijnen.

Erin Morgenstern is meerdere jaren bezig geweest met het schrijven van The Starless Sea. Ze heeft zo lang over dit boek gedaan, omdat ze een boek neer wilde zetten dat goed in elkaar zat. Toen Erin Morgenstern begon met het schrijven van The Starless Sea dacht ze dat ze een boek over boeken aan het schrijven was, maar het is eigenlijk een boek over verhalen. The Starless Sea gaat over beslissingen, veranderingen, het lot en ook over videogames. 

The Starless SeaBron: Penguin

Het verhaal in The Starless Sea gaat over Zachary Ezra Rawlins. Hij is net afgestudeerd in Vermont als hij een vreemd boek ontdekt dat verborgen ligt in de bibliotheek. Terwijl hij door het boek heen bladert is hij helemaal in de ban van de verhalen over de verliefde gevangenen en de naamloze acolieten, maar dan komt hij iets vreemds tegen: een verhaal uit zijn eigen kindertijd. Hij probeert te begrijpen hoe een verhaal uit zijn eigen leven in het boek kan zijn gekomen en onthult hierdoor een aantal aanwijzingen (een bij, een sleutel en een zwaard) die hem naar een gemaskerd bal in New York leiden. Dit is een geheime club die leidt naar een ondergrondse bibliotheek. 

De ondergrondse bibliotheek blijkt een plaats van verloren steden en zeeën te zijn waar geliefden brieven onder deuren doorschoven en in de loop van de tijd werden die verhalen door de doden gefluisterd. Zachary leert om dit nieuwe rijk te beschermen tegen degenen die van plan zijn om het te vernietigen.  Samen met Mirabel (een woeste, roze harige beschermster van de plaats) en Dorian (een knappe man op blote voeten) reist Zachary door de kronkelende tunnels, donkere trappenhuizen, drukke balzalen en lieflijk doorweekte oevers van deze magische wereld, en ontdekt zijn doel - zowel in het mysterieuze boek als in zijn eigen leven.

En klinkt The Starless Sea jou goed in de oren? Je zal nog heel even geduld moeten hebben. The Starless Sea verschijnt op 5 november 2019 in de winkels!

Wat vind jij van het verhaal in The Starless Sea?

Bron: ew.com, erinmorgenstern.com, penguin.co.uk

Lees ook: Veronica Roth komt met nieuw boek The Chosen One

Nieuwste artikelen

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

  • Zombies op school - Marieke Boeijen

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Schorshuiden

  • De smaak van droef en zoet

  • 30 Stranger Things feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

Zoek in artikelen