• Home
  • Nieuws
  • Er zit een grote fout in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Er zit een grote fout in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Pas op: Er volgen grote spoilers voor Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

De makers van de Fantastic Beasts films nemen het niet zo nauw met de eerdere verhaallijnen uit het Harry Potter Universum van J.K. Rowling. Zo verschijnt professor Anderling in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald als lerares op Zweinstein, terwijl ze eigenlijk pas 7 jaar later geboren wordt. Maar nu hebben de Harry Potter fans nog een hele grote fout ontdekt in de film!

Bij de grote fout die is ontdekt in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald draait het allemaal om Perkamentus en Grindelwald. In het laatste boek, Harry Potter en de Relieken van de Dood, wordt heel erg duidelijk uitgelegd hoe de vriendschap tussen Perkamentus en Grindelwald in elkaar zit en hoe Grindelwald uiteindelijk aan zijn einde komt. Dit gebeurt in een magisch duel die ze met elkaar voeren.

grote fout in fantastic beats: the crimes of grindelwaldBron: Warner Bros.

In Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald sluiten Perkamentus en Grindelwald al op jonge leeftijd een bloedeed met elkaar, waarin ze aan elkaar zweren nooit met elkaar te vechten. Dit is dan ook de reden dat Perkamentus Newt erop uit stuurt om achter Grindelwald aan te gaan. Als hij zelf het gevecht met Grindelwald aangaat dan zouden ze weleens allebei om het leven kunnen komen. Als een bloedeed verbroken wordt dan zou dit de dood tot gevolg kunnen hebben. Niks is zeker, maar dit kan wel de reden zijn dat Perkamentus het niet tegen Grindelwald op kan nemen.

Voor het eindduel tussen Perkamentus en Grindelwald is er nog voldoende tijd om deze fout te herstellen. Er is een grote kans dat Perkamentus ontdekt hoe de bloedeed tussen hen verbroken kan worden. Na Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald verschijnen er nog 3 films in de reeks, dus Perkamentus heeft nog de tijd om een uitweg te vinden. De grote fout ligt dan ook nog verder in het verleden bij een eerder duel.

grote fout in fantastic beats: the crimes of grindelwaldBron: Warner Bros.

In Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald wordt niet precies gezegd hoe oud Perkamentus en Grindelwald waren tijdens het afleggen van de bloedeed, maar ze zagen er nog erg jong en goed bevriend uit. De Harry Potter fans vragen zich dan ook af wanneer Grindelwald, Albus en Aberforth het magische duel met elkaar hebben gevoerd waarbij Ariana, de zus van Perkamentus om het leven is gekomen. Voor of na het afleggen van de bloedeed? Dit laatste lijkt erg onwaarschijnlijk omdat je niet met de vijand een bloedeed gaat afleggen waarin je elkaar zweert om niet met elkaar te vechten. Hopelijk wordt dit allemaal duidelijk in de volgende 3 Fantastic Beasts films!

Wat vind jij van deze grote fout in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald?

Bron: Warner Bros., pottermore.com, ad.nl

Lees ook: Wat is Nagini's rol in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald?

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

Zoek in artikelen