• Home
 • Nieuws
 • Queenie uit Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald legt haar karakter uit

Queenie uit Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald legt haar karakter uit

Pas op: Spoilers!

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald zit vol met onverwachte wendingen en verrassingen. Ook het karakter Queenie Goldstein heeft in deze film een grote verrassing voor ons in petto én die zagen wij eigenlijk helemaal niet aankomen. Alison Sudol speelt de rol van Queenie en legt ons nu uit waarom haar karakter deze beslissing heeft genomen.

In Fantastic Beasts and Where to Find Them leren we Queenie voor het eerst kennen. Ze is de excentrieke zus van Tina. Ze is erg vrolijk en positief ingesteld. Langzaam valt ze voor de niemagie Jacob Kowolski (Dan Fogler). Tijdens het kijken van de eerste film hadden wij nooit kunnen bedenken dat ze in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald zou kiezen voor de kant van Gellert Grindelwald. Maar misschien had ze daar wel een hele goede reden voor?

Fantastic Beasts: The Crimes of GrindelwaldBron: Warner Bros.

In Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald zien we Queenie en Jacob naar Parijs vertrekken, omdat hun relatie in Amerika illegaal is. Al snel komt Newt Scamander erachter dat Queenie Jacob heeft betoverd met een spreuk en maakt deze ongedaan. Hierna ontstaat er een woordenwisseling tussen Jacob en Queenie, waarin Jacob haar ‘gek’ noemt. Queenie is boos en verdrietig en vertrekt. Daarna sluit ze zich aan bij Gellert Grindelwald. Hij belooft namelijk om de wereld een betere plek te maken voor tovenaars en niemagies.

Volgens Alison Sudol is een onderdeel van Queenie’s probleem het gedachtelezen. Ze hoort eigenlijk de gedachten van iedereen om haar heen. Zowel thuis als buiten op straat. Alle mensen die dichtbij haar staan zeggen ook aldoor tegen haar; ‘lees mijn gedachten niet’. Dat is behoorlijk zwaar. Ze heeft namelijk een onwijs grote, sterke kracht die ze bijna niet kan gebruiken en daar wordt ze een beetje gek van. Daarnaast voelt ze zich heel erg in de steek gelaten door Jacob, Newt en Tina.

Fantastic Beasts: The Crimes of GrindelwaldBron: Warner Bros.

In de arena, na de grote speech van Gellert Grindelwald, zegt Queenie tegen Jacob: ‘Jacob, loop met me mee, we doen dit samen’. Maar Jacob gaat niet met haar mee en dat doet haar best wel veel pijn, zeker na de ruzie die ze eerder hebben gehad. Ook Newt heeft haar een uitbrander gegeven over het gebruik van de liefdesspreuk en dus voelt ze zich erg alleen op de wereld. 

Alison Sudol gelooft echter niet dat Queenie nu slecht is en zich bewust bij de duistere kant heeft aangesloten. Gellert Grindelwald is natuurlijk een echte manipulator. Hij belooft iedereen een mooiere en betere wereld. Queenie wil dit zo graag geloven dat ze niet meer ziet wat voor slechte man hij is. Dat is eigenlijk ook niet zo heel raar, want iedereen trapt erin. Kijk maar naar Credence en Perkamentus!

Wat vind jij ervan dat Queenie zich heeft aangesloten bij Gellert Grindelwald?

Bron: Warner Bros., ew.com

Lees ook: Dit móét jij weten over het einde van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Nieuwste artikelen

 • Recensie: Matilda

 • Een hemel vol sterren - Dani Atkins

 • Deze films en series verschijnen in februari op Netflix

 • Hoe je in één klap 101 miljoen volgers verliest - Frederick Deloddere

 • Jacht om Middernacht - Benjamin Read & Laura Trinder

Gerelateerde artikelen

 • Deze Harry Potter referenties in Fantastic Beasts zijn jou waarschijnlijk nog niet opgevallen

 • Door deze onthullingen ga je anders naar Harry Potter kijken

 • Dit móét jij weten over het einde van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

 • Onthullingen van J.K. Rowling over de Fantastic Beasts and Where to Find Them films

 • Je gelooft nooit op wie Perkamentus verliefd was

Zoek in artikelen