• Home
 • Nieuws
 • De geniale vriendin van Elena Ferrante is verfilmd

De geniale vriendin van Elena Ferrante is verfilmd

Tegenwoordig worden er veel boeken bewerkt tot een film of een serie.  Ook het boek De geniale vriendin van Elena Ferrante is bewerkt tot een serie op HBO. De geniale vriendin is het eerste deel uit de serie De Napolitaanse romans waarvan er in totaal 4 boeken zijn verschenen. De serie telt tot nu toe acht afleveringen, maar een tweede seizoen is al in de maak.

De geniale vriendin    De geniale vriendin    De geniale vriendin    De geniale vriendin    Bron: HBO

De serie, in het Engels getiteld "My briljant friend", gaat over Lila en Elena. De twee meisjes groeien samen op in een volkswijk in het Napels van de jaren vijftig, een tijd waarin het ondenkbaar is dat meisjes hun tijd verspillen met leren. De intelligente Lila moet van school om te gaan werken. Ze probeert aan haar milieu te ontsnappen door jong te trouwen. Haar beste vriendin Elena mag wél verder leren, maar beseft maar al te goed hoeveel slimmer Lila is. En mooier.

Het eerste seizoen van deze serie kreeg lovende kritieken. Het is dan ook niet gek dat het tweede seizoen ook al is aangekondigd. De serie is gemaakt door HBO in samenwerking met de Italiaanse zender Rai. De serie My brillant friend (ook wel l’amicale geniale genoemd) is daardoor de eerste niet Engelstalige serie op HBO.

Bekijk hieronder de trailer:

Ben je benieuwd geworden naar deze serie? Dan hebben we goed nieuws! Vanaf 1 februari is de serie te zien op NPO Start Plus. Vanaf zondag 8 februari wordt de serie wekelijks uitgezonden om 22:55 uur op NPO 2.

Ga jij kijken naar De geniale vriendin?

Bron: HBO

Lees ook: Young Adult boekverfilmingen

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Recensie: De geniale vriendin

 • Recensie: Een nacht op het strand

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen