• Home
  • Nieuws
  • Dit zijn de genomineerden voor de Jonge Jury Debuutprijs 2019

Dit zijn de genomineerden voor de Jonge Jury Debuutprijs 2019

Elk jaar wordt de Jonge Jury Debuurtprijs uitgereikt. Ook dit jaar zijn er weer 3 debuten genomineerd die kans maken op de Jonge Jury Debuutprijs 2019. De prijs zal tijdens de Dag van de Jonge Jury op 5 juni in TivoliVredenburg te Utrecht worden uitgereikt aan de winnaar. Ben jij benieuwd welke debuten er kans maken op de Jonge Jury Debuutprijs 2019? Lees dan snel verder!

Het Jonge Jury Boekgenootschap (bestaand uit tien jongeren) kiest uit alle boeken de beste debuten. De schrijvers van deze debuten publiceerde met dit boek voor de eerste keer, of publiceerde voor de eerste keer een boek voor jongeren. Uit alle debuten hebben de ambassadeurs nu drie boeken uitgekozen die zij het echt het beste vonden. 

 

Dit zijn de genomineerden voor de Jonge Jury Debuutprijs 2019:

Één waarheid - Nadine Swagerman (Kluitman)

Laura moet de waarheid weten. Hoe pijnlijk die ook is...

Als Laura's ouders door een misdrijf om het leven komen, stort haar leven volledig in. Het gaat zelfs zo slecht met haar dat ze een zelfmoordpoging doet, waarna ze in een psychiatrische kliniek belandt. Daar leert ze Joritt kennen, een student verpleegkunde. Hij is de enige die haar soms even laat vergeten waar ze is en waarom. Joritt wil graag meer weten over de dood van Laura's ouders en hij komt terecht op de website van een amateur-­misdaadverslaggever, die de gebeurtenissen rondom deze moord op de voet volgt. En terwijl de politie haar best doet om de zaak op te lossen, stuit Joritt op informatie die Laura's wereld totaal op zijn kop zal zetten...

Lees hier de recensie.

Heerestraat en Rozenlaan - Carlie van Tongeren (Blossom Books)

Nina's ouders zijn net gescheiden. Dat betekent niet alleen dat Nina vanaf nu elk weekend met een enorme weekendtas heen en weer moet fietsen tussen twee huizen, maar ook dat ze in sneltreinvaart moet wennen aan de nieuwe situatie. Aan de nieuwe vriendin van haar vader bijvoorbeeld, die twee kinderen heeft: Lindi (type valse stiefzus) en Mark (headbangende metalfan). En aan het feit dat haar moeder als een zombie-in-pyjama door het huis wandelt.

Eigenlijk heeft Nina het al druk genoeg met voetbal, vriendinnen en haar laatste schooljaar - en nu komt dit er ook nog bij. Hoe moet ze dit in hemelsnaam allemaal tegelijk doen?

Lees hier de recensie.

Over wezenloze zielen - Merel De Keyzer (Uitgeverij Willowtreez)

Er was eens…

Ergens ver weg, diep in het Zwarte Woud, het dorpje Flüstern. Ooit viel dit dorp onder het toezicht van de mysterieuze graaf van Nebelburg. Niemand van de dorpsbewoners had hem ooit gezien, maar iedereen kende zijn donkere vervallen kasteel dat hoog in de bergen stond. Ondanks de geruchten en enge verhalen, die aan de kinderen werden verteld voor het slapen gaan, wist niemand wat er zich werkelijk afspeelde achter de oude kasteelmuren.
Daar in Flüstern, vlakbij de Flüsternsee, woonde een meisje met haren als koren en ogen zo groen als lenteblaadjes. Door haar volk onbegrepen en ongeschikt gevonden voor het huwelijk. Dit meisje zou zonder dat zij het wisten hun levens en dat van de graaf voorgoed veranderen.

Haar naam was Sieglinde en dit is haar verhaal…

 

Vanaf nu is het tijd om te stemmen op jouw favoriete boek. Tot 1 mei heb je de mogelijkheid om dit te doen op de website van de Jonge Jury! Op 5 juni zal De Jonge Jury Debuutprijs 2019 worden uitgereikt. Ook wordt op die dag de Prijs van de Jonge Jury 2019 uitgereikt aan de schrijver van het boek die in totaal de meeste stemmen heeft ontvangen.

Deze 11 titels maken kans op de Prijs van de Jonge Jury 2019:

Dansen in diep water - Laure Van den Broeck

Fright Night - Maren Stoffels

Heerestraat & Rozenlaan - Carlie van Tongeren

Kinderen van de Eindeloze Vlakte - Ellen van Velzen

Mathilde, ik kom je halen - Inez van Loon

Naar de rand van de wereld - Dirk Weber

Snitch - Margje Woodrow

Syntopia - Tanja de Jonge

Verdrinken - Marlies Slegers

Volle Maen - Luc Hanegreefs

Wild - Mel Wallis De Vries

Ook op de bovenstaande titels kan je nog tot 1 mei je stem uitbrengen, dus zorg ervoor dat jouw favoriet de Prijs van de Jonge Jury 2019 in de wacht sleept!

Wat vind jij van de genomineerden voor de Jonge Jury Debuutprijs 2019?

Lees ook: De beste jeugdthrillers

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Recensie: Heerestraat & Rozenlaan

  • Recensie: Over wezenloze zielen

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen