• Home
  • Nieuws
  • Dit is de winnaar van de Boekhandelsprijs 2019

Dit is de winnaar van de Boekhandelsprijs 2019

Elk jaar worden er verschillende prijzen aan boeken uitgereikt, waaronder de Boekhandelsprijs. Deze prijs wordt sinds 2015 jaarlijks uitgereikt aan een oorspronkelijk Nederlands literair werk. Alle boekverkopers van Nederland doen mee aan deze prijs en beslissen welk werk in hun ogen meer aandacht verdient. Dit jaar zijn er vier boeken genomineerd, maar slechts één kan er met de prijs vandoor gaan.

 

Winnaar Boekhandelsprijs 2019

De volgende boeken zijn genomineerd voor de Boekhandelsprijs 2019: De goede zoon van Rob van Essen, Gebrek is een groot woord van Nina Polak, Onder de Paramariboom van Johan Fretz en Drift van Bregje Hofstede.

En de winnaar is..... Onder de Paramariboom van Johan Fretz! Hij heeft dit jaar de prijs mee naar huis mogen nemen. De Boekhandelsprijs werd uitgereikt in Boekhandel Scheltema te Amsterdam. 

Winnaar Boekhandelsprijs 2019       Winnaar Boekhandelsprijs 2019            Winnaar Boekhandelsprijs 2019           Winnaar Boekhandelsprijs 2019           Winnaar Boekhandelsprijs 2019          Winnaar Boekhandelsprijs 2019          Winnaar Boekhandelsprijs 2019          Winnaar Boekhandelsprijs 2019

 

Waar gaat Onder de Paramariboom over?

Johannes Fretz is een Nederlander. Dat hij gemengd bloed heeft, is hem tot nu toe nauwelijks opgevallen; vooral anderen lijken zich tegenwoordig druk te maken over zijn afkomst. Daar komt verandering in als hij oude gedichten van zijn Surinaamse grootvader ontvangt, en wordt uitgenodigd om op te treden in Paramaribo in het kader van de verkiezingen.
Samen met zijn moeder vliegt hij naar haar geboortegrond. Daar wordt niet alleen duidelijk dat het land meer herkenning in hem oproept dan hij voor mogelijk had gehouden, maar ook dat het tijd is om de demonen van zijn familie voor eens en voor altijd te begraven.

Heb jij Onder de Paramariboom al gelezen?

Bron: Boekhandelsprijs

Lees ook: De Rory Gilmore Reading Challenge

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Onder de paramariboom

Zoek in artikelen