• Home
 • Nieuws
 • Dit vindt George R.R. Martin van het einde van Game of Thrones

Dit vindt George R.R. Martin van het einde van Game of Thrones

Na 8 seizoenen komt er een einde aan de populaire serie Game of Thrones. Vanaf 14 april 2019 zal het laatste seizoen van Game of Thrones uitgezonden worden op HBO. George R.R. Martin is de schrijver van de boeken waar de serie op gebaseerd is, maar is helaas nog steeds niet klaar met de laatste 2 boeken. Hij geeft nu zijn mening over het einde van Game of Thrones!

Bron: HBO

23 jaar geleden werd het eerste boek in Het lied van ijs en vuur-serie van George R.R. Martin gereleased. HBO besloot deze serie te verfilmen als Game of Thrones, ondanks dat de serie nog niet helemaal af geschreven was. Helaas is George R.R. Martin er ook niet in geslaagd om zijn boekenserie af te ronden voordat de tv-serie tot een einde komt.

George R.R. Martin is al 8 jaar bezig om het zesde boek, The Winds of Winter, af te ronden. Helaas is dit nog niet gelukt en het is ook nog niet bekend wanneer dit boek zal verschijnen. Verder staat er ook nog een zevende boek, A Dream of Spring, op de planning. Dus de fans hebben in ieder geval nog iets om naar uit te kijken als Game of Thrones is geëindigd.

Het einde van het vijfde boek is de cliffhanger van Game of Thrones seizoen 5. Hierna had de serie geen boeken meer om zich op te baseren. George R.R. Martin is toen met de makers van de serie om de tafel gaan zitten en heeft in grote lijnen vertelt hoe hij het einde van de serie ziet. We weten zeker dat één dramatische scène uit seizoen 6 en Jon Snow’s afkomst hetzelfde is als het idee dat George R.R. Martin in gedachten had. Verder is het onduidelijk hoeveel er overeen komt tussen de komende boeken en de seizoenen 6, 7 en 8 van Game of Thrones.

Bron: HBO

George R.R. Martin heeft zelf het script van Game of Thrones seizoen 8 niet gelezen en is ook niet aanwezig geweest bij de opnames. Hij was namelijk bezig met het schrijven van The Winds of Winter. Wel is hij op de hoogte van een aantal dingen en die zijn anders dan wat hij zelf in gedachten heeft voor zijn boeken. Game of Thrones is de boeken van George R.R. Martin natuurlijk een aantal jaar geleden al voorbij gegaan, dus volgens hem kan het zo zijn dat er belangrijke verschillen zitten tussen de boeken en de serie. 

Het staat in ieder geval vast dat George R.R. Martin het jammer vindt dat hij zijn boekenserie niet eerder af heeft gekregen. Hij had nooit verwacht dat Game of Thrones eerder tot een einde zou komen dan zijn eigen boekenserie. Hij laat weten dat het einde van Game of Thrones in ieder geval niet het einde is dat hij zelf voor ogen heeft. Hij hoopt nog een hele lange tijd te leven, want hij heeft nog veel werk te doen voordat hij Het lied van Ijs en vuur-serie kan afronden!

Ben jij benieuwd naar het einde van Game of Thrones?

Bron: ew.com, vulture.com, indiewire.com

Lees ook: De spectaculaire Game of Thrones seizoen 8 trailer

Nieuwste artikelen

 • Het geslacht Kleinveld - Clemens Wisse

 • Onpopulaire tv-shows die eigenlijk erg goed zijn

 • Populaire boeken die in juli 2022 verschijnen

 • Drie vrouwen - Anders Roslund

 • Anomalie - Hervé Le Tellier

Gerelateerde artikelen

 • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

 • 10 x series om samen met je vriend te kijken

 • Dit zijn de Harry Potter acteurs in Game of Thrones!

 • Win twee toegangskaarten Comic Con Ahoy 8 maart

 • 10x recasts in series

Zoek in artikelen