• Home
  • Nieuws
  • Dit is het tijdperk waarin 'The Lord of the Rings' serie zich gaat afspelen

Dit is het tijdperk waarin 'The Lord of the Rings' serie zich gaat afspelen

LOTR-fans opgelet! Een tijdje geleden lieten wij weten dat er een The Lord of the Rings serie onderweg is. Het is een even stil geweest omtrent de TV-serie, maar er wordt nu steeds meer bekend over de The Lord of the Rings serie. We weten nu eindelijk waar en wanneer The Lord of the Rings serie zich gaat afspelen! Wij zetten het hieronder allemaal op een rijtje.

 

The Lord of the Rings serie speelt zich af in de 'Second Age'

Uit een onlangs geplaatste tweet kan worden afgeleid dat The Lord of The Rings serie zich afspeelt in de ‘Second Age’. Dat betekent dat de serie zich bijna duizend jaren eerder afspeelt dan de de oorspronkelijke trilogie. The Lord of the Rings serie zal dus niet draaien om een jonge Aragorn, wat eerst wel werd verwacht.

In de oorspronkelijke LOTR-trilogie kwamen we erachter dat Sauron aan het einde van de ‘Second Age’ ten val werd gebracht. De kans is dus groot dat we in The Lord of the Rings serie te zien krijgen dat Sauron zijn macht probeert te verkrijgen en dat we duidelijkheid krijgen over hoe de ringen zijn gecreëerd.

 

Mogelijke verhaallijn in The Lord of the Rings serie

In de tweet zien we ook een kaart waarop Númenor staat afgebeeld. Númenor werd duizenden jaren geleden vernietigd en is eigenlijk de verloren stad van Midden-Aarde. Het is zeer waarschijnlijk dat The Lord of the Rings serie zich op Númenor zal afspelen, omdat daar veel over te vertellen is. Númenor is namelijk magisch uit de zee omhoog gekomen en aan de mensen geschonken. 

The Lord of the Rings serie   The Lord of the Rings serieBron: New Line Cinema

De mensen zijn vanaf Númenor naar Midden-Aarde gevaren om daar macht te verwerven en dit gebeurde op hetzelfde moment als toen Sauron daarmee bezig was. Sauron heeft de geest van Númenors koning (Ahr-Pharazon) vergiftigd, waardoor de Númenoreanen de god van Sauron, Morgoth (de eerste Dark Lord), zijn gaan aanbidden. Sauron zette toen de Númenoreanen op tegen de Undying lands, wat uiteindelijk tot hun ondergang heeft geleid. De god Eru Ilúvatar heeft de aarde toen namelijk rond gemaakt waardoor Númenor weer in de zee verdween.

Helaas is het nog niet zeker of The Lord of the Rings serie het bovenstaande als verhaallijn gaat gebruiken, de ‘Second Age’ heeft namelijk meer dan 3000 jaar geduurd en er is nog veel meer gebeurd. Naast deze tweet, met de kaart van de tv-serie, heeft Amazon Prime nog niks bekendgemaakt over The Lord of the Rings serie. 

Ben jij benieuwd naar The Lord of the Rings serie?

Bron: tvweb.com, gamesradar.com, twitter.com, Amazon Prime 

Lees ook: Interview LOTR-acteur: John Rhys-Davies

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • 18 x de leukste filmseries

  • 10 boekgrappen die je hardop laten lachen

  • 25x de beste film franchises

  • 10 redenen waarom Orlando Bloom een lekker ding is

Zoek in artikelen