• Home
 • Nieuws
 • Dit heb je gemist in de derde aflevering van Game of Thrones seizoen 8

Dit heb je gemist in de derde aflevering van Game of Thrones seizoen 8

Pas op! In dit artikel staan spoilers van het achtste seizoen van Game of Thrones.

Op 29 april konden de fans alweer genieten van de derde aflevering van het achtste seizoen van Game of Thrones. Naar deze aflevering werd reikhalzend uitgekeken, omdat de makers de fans hadden beloofd dat dit het grootste gevecht zou worden dat ze ooit op televisie hadden gezien! In de aflevering is er dan ook erg veel gebeurd en het zou zomaar kunnen dat je een paar belangrijke verwijzingen en details heb gemist. In dit artikel praten we je bij over wat je gemist zou kunnen hebben in aflevering 3.

In deze aflevering werd veel teruggegrepen naar eerdere seizoenen van Game of Thrones. Dit begint al vrij snel in het begin van de aflevering. Arya en Sansa staan boven op het kasteel van Winterfell naar hun leger te kijken. Sansa gaat naar de crypte toe om bij de vrouwen en kinderen te schuilen. Voordat ze weggaat geeft Arya haar een dolk van dragonglass. Sansa zegt vervolgens dat ze niet weet hoe ze de dolk moet gebruiken, waarna Arya zegt ‘Stick them with the pointy end’. Dit is wat Jon Snow tegen Arya zei in de tweede aflevering van het eerste seizoen van Game of Thrones.

Bron: HBO

Ook een andere referentie uit het eerste seizoen kwam terug in Arya’s verhaallijn. In het eerste seizoen kreeg ze ‘danslessen’ van de zwaardvechter uit Braavos genaamd Syrio Forel. Hier vroeg hij aan Arya ‘What do we say to the God of death?’. Waarop Arya antwoordde ‘not today’. In deze aflevering stelde Melisandre haar weer deze vraag, waarop Arya weer hetzelfde antwoord gaf.

Bron: Giphy

Bron: HBO

Arya heeft Melisandre al eerder ontmoet in het derde seizoen van Game of Thrones. Melisandre zei toen tegen Arya het volgende: “I see a darkness in you. And in that darkness, eyes staring back at me: brown eyes, blue eyes, green eyes. Eyes you’ll shut forever. We will meet again.” We wisten dus al dat Arya en Melisandre elkaar nog eens zouden ontmoeten. In deze aflevering werd duidelijk wat Melisandre met haar uitspraak bedoelde toen ze zei dat Arya onder andere blauwe ogen voor altijd zou sluiten. Melisandre doelde op het doden van de Night King. Aan het eind van de aflevering werd duidelijk dat die voorspelling ook echt uitgekomen is.

Bron: HBO

Vervolgens zien we hoe Arya de Night King weet te verslaan. De move die Arya doet, waarbij ze het mes laat vallen en vervolgens in haar andere hand opvangt, zou je al kunnen kennen uit een eerder seizoen. In seizoen 7 houdt Arya een vriendschappelijk gevecht met Brienne, waarbij ze dezelfde truc uitvoert.

Bron: HBO

De dolk Catspaw die Arya gebruikt om de Night King te doden en op deze manier Bran beschermt, is dezelfde dolk die in het eerste seizoen gebruikt werd tijdens de mislukte moordaanslag op Bran. De moordaanslag op Bran was tevens de start van de 'war of de five kings'. De dolk heeft nu de 'Great War' geëindigd door de Night King te doden.

Wat is jou opgevallen in de derde aflevering van Game of Thrones seizoen 8?

Bron: HBO

Lees ook: Dit heb je gemist in de eerste aflevering van Game of Thrones seizoen 8

Nieuwste artikelen

 • Haar kant van de weg - Ella Marjon

 • Toen ze verdween - Carla Kovach

 • Lessen in chemie - Bonnie Garmus

 • De 10 grootste bibliotheken ter wereld

 • 8 herkenbare situaties wanneer jij en je BFF allebei van boeken houden

Gerelateerde artikelen

 • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

 • 10 x series om samen met je vriend te kijken

 • Dit zijn de Harry Potter acteurs in Game of Thrones!

 • Win twee toegangskaarten Comic Con Ahoy 8 maart

 • 10x recasts in series

Zoek in artikelen