• Home
  • Nieuws
  • Dit is de shortlist van de BookSpot Gouden Strop 2019

Dit is de shortlist van de BookSpot Gouden Strop 2019

In april werd de longlist van de BookSpot Gouden Strop 2019 bekendgemaakt. Hierop stonden 10 boeken die kans maakten om de prijs in de wacht te slepen. Helaas kan er uiteindelijk maar één boek de winnaar zijn en moesten er weer 5 boeken afvallen voor de shortlist van de BookSpot Gouden Strop 2019. En die is nu eindelijk bekendgemaakt. Daarnaast weten wij ook wie de genomineerden voor de BookSpot Schaduwprijs 2019 zijn!

Al 33 jaar wordt de Gouden Strop uitgereikt aan het beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boek. Sinds 2018 heet deze prijs de BookSpot Gouden Strop! De uiteindelijke winnaar zal op 29 mei 2019 bekendgemaakt gaan worden en ontvangt een prijs van maar liefst €20.000,- en een speciaal ontworpen sculptuur. Hieronder vind je de 5 boeken die nog steeds kans maken op de BookSpot Gouden Strop 2019:

- De munt van Judea – Kefah Allush (Volt)

- Erfenis – Henk Aoptheker & Kirsten van Dissel (Luitingh Sijthoff)

- Vogelvrij – Kasper van Beek (Cargo)

- De witte kamer – Samantha Stroombergen (Boekerij)

- Genadeschot – Felix Weber (Boekerij)

BookSpot Gouden Strop 2019Bron: BookSpot

De jury voor de BookSpot Gouden Strop 2019 zal dit jaar bestaan uit voorzitter Anniko van Santen (presentatrice Opsporing Verzocht), Gijs Korevaar (eigenaar Thrillerweb en thrillerrecensent), Herma Schipperheijn (Boekhandel Augustinus Nijmegen), Jos van Cann (thrillerrecensent, journalist, redacteur) en Lilian Hulzebos (bibliothecaris/ communicatiemedewerker bij bibliotheken Midden-Groningen). Zij zullen samen bepalen welk boek het beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boek van 2019 is.

Naast de BookSpot Gouden Strop zal ook de BookSpot Schaduwprijs voor de 23ste keer uitgereikt worden op 29 mei 2019. Dit is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut. De winnaar ontvangt een geldbedrag van €2.000,-. Dit zijn de drie boeken die kans maken op de BookSpot Schaduwprijs 2019:

- De munt van Judea – Kefah Allush (Volt)

- Vogelvrij – Kasper van Beek (Cargo)

- Quarantaine – Erik Betten (Luitingh Sijthoff)

BookSpot Schaduwprijs 2019Bron: Volt, Cargo, Luitingh Sijthoff

De jury van de BookSpot Schaduwprijs bestaat uit juryvoorzitter Peter Römer (thrillerauteur en voorzitter GNM), Linda Jansma (thrillerauteur, GNM bestuur), Marian Lerchbaumer (Bibliotheek Kennemerwaard), Isa Maron (thrillerauteur, GNM bestuur) en Willem Asman (thrillerauteur en winnaar BookSpot Gouden Strop 2018). Gezamenlijk zullen zij beslissen welk boek het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut van 2019 is!

Wie gaat dit jaar volgens jou de BookSpot Gouden Strop 2019 winnen?

Bron: BookSpot

Lees ook: Annejet van der Zijl schrijft het Boekenweekgeschenk 2020

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Zijn herinneringen

  • Recensie: Automata

  • Eerste foto's Shadow and Bone serie onthuld door Netflix

Zoek in artikelen