• Home
  • Nieuws
  • Verfilming van 'Eleanor & Park' van Rainbow Rowell komt eraan

Verfilming van 'Eleanor & Park' van Rainbow Rowell komt eraan

Rainbow Rowell is bekend geworden als de auteur van onder andere de boeken Fangirl, Eleanor & Park en Verkeerd Verbonden. Hoewel haar boeken ontzettend populair zijn, is er nog nooit een verfilming van verschenen. Maar daar komt nu eindelijk verandering in, want de filmrechten van haar boek Eleanor & Park zijn verkocht! En dat betekent dat we binnenkort kunnen gaan genieten van een prachtige film.

Eleanor & Park van Rainbow Rowell vertelt het verhaal van twee buitenbeentjes tijdens een heel schooljaar in 1986. Ze wonen in Nebraska en delen hun passie voor stripboeken en muziek. Eleanor & Park bouwen een band met elkaar op in de bus naar school. Ze zijn allebei slim genoeg om te weten dat een eerste liefde bijna nooit standhoudt, maar ook dapper en wanhopig genoeg om het te proberen.

verfilming van eleanor & parkBron: Van Goor

Eleanor & Park heeft diverse prijzen in de wacht weten te slepen, waaronder de Publishers Weekly Best Children’s Book of 2013 en de Goodreads Choice Award. Het boek is in 41 talen verkrijgbaar en is inmiddels al een miljoen keer verkocht! Niet zo gek dus dat de filmrechten van Eleanor & Park nu verkocht zijn aan Picturestart en Plan B.

 

Rainbow Rowell is eigenlijk altijd een beetje huiverig geweest voor een verfilming van Eleanor & Park. Het verhaal gaat haar namelijk erg aan het hart, maar de productiemaatschappijen (Picturestart en Plan B) hebben volgens Rainbow Rowell heel veel respect voor het verhaal en de karakters. Ze is daarom nu van mening dat niemand anders haar boek beter kan verfilmen. Ze is ontzettend benieuwd naar de film en kan niet wachten totdat het verhaal van Eleanor & Park tot leven gaat komen.

Wat vind jij ervan dat er een verfilming van Eleanor & Park van Rainbow Rowell aankomt?

Bron: instagram.com, deadline.com

Lees ook: Love, Simon tv-serie komt eraan

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Recensie: Eleanor & Park

  • Januari 2015: Eleanor & Park

  • Must read! De nieuwe Rainbow Rowell

  • Chicklit.nl Reading Challenge update #1

  • Recensie: Carry On

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen