• Home
  • Nieuws
  • Dit wist je nog niet over de Patronus scène in 'Harry Potter and the Prisoner of Azkaban'

Dit wist je nog niet over de Patronus scène in 'Harry Potter and the Prisoner of Azkaban'

Het is alweer een tijd geleden sinds de laatste Harry Potter film is uitgekomen. Desondanks blijft deze franchise immens populair en lijkt het aantal fans alleen maar te groeien! Nog steeds wordt de wereld van Harry Potter uitgebreid met toneelstukken, films en zelfs vier nieuwe boeken! Warner Bros en Entertainment Weekly hebben nu een interview vrijgegeven waarin de regisseur Alfonso Cuarón vertelt over zijn ervaringen tijdens het filmen van Harry Potter and the Prisoner of Azkaben én hij vertelt over die belangrijke Patronus scène.

In Harry Potter and the Prisoner of Azkaban keert Harry Potter terug naar Zweinstein voor zijn derde schooljaar. Voordat Harry terugkeert naar school weet de duistere tovenaar Sirius Zwarts te ontsnappen uit de gevangenis van Azkaban. Sirius Zwarts blijkt de peetvader van Harry te zijn en al snel blijkt dat Sirius naar Harry op zoek is…

 

Expecto Patronum!

Niet alleen maken we in de derde film kennis met Sirius Zwarts, ook worden er andere belangrijke karakters geïntroduceerd zoals de nieuwe Verweer tegen de Zwarte Kunsten leraar Remus Lupos. Voordat Harry op Zweinstein aankomt heeft hij een aanvaring met een Dementor in de trein. Al snel blijkt dat Harry een grote angst heeft voor deze wezens en Remus leert hem hoe hij de Dementors kan verjagen met een Patronus.

Bron: Warner Bros

In één van de belangrijkste scènes in de film zien we hoe Harry een sterke Patronus weet op te roepen en zo zichzelf en Sirius Zwarts weet te redden. De regisseur van de film, Alfonso Cuarón, heeft nu een boekje open gedaan over deze scène. Zo zegt hij dat dit een heel belangrijke, zo niet de belangrijkste scène is geweest in de film. Cuarón vertelt dat de scène zo belangrijk is omdat Harry erachter komt dat hij een kracht heeft die hij nog niet eerder had ontdekt in zichzelf. Hij leert namelijk dat hij in staat is om een krachtige Patronus op te roepen en zo de mensen van wie hij houdt te redden.

Welke scène in Harry Potter and the Prisoner of Azkaban is jouw favoriet?

Bron: Entertainment weekly, Warner Bros.

Lees ook: 10 dingen uit de Harry Potter boeken die wij misten in de films

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Deze Harry Potter referenties in Fantastic Beasts zijn jou waarschijnlijk nog niet opgevallen

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

  • Deze verwijderde beelden veranderen jouw blik op Draco voor altijd

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen