• Home
  • Nieuws
  • Het verloren symbool van Dan Brown wordt bewerkt tot de tv-serie 'Langdon'

Het verloren symbool van Dan Brown wordt bewerkt tot de tv-serie 'Langdon'

Bijna iedereen heeft natuurlijk wel van Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, gehoord. Hij speelt de hoofdrol in de boekenserie van Dan Brown. Eerder verschenen er al films van The Da Vinci Code, Angels & Demons en Inferno. Ook van Het verloren symbool zou een film verschijnen, maar NBC heeft nu besloten om er een tv-serie van te maken. De tv-serie zal Langdon gaan heten.

tv-serie LangdonBron: Sony Pictures (Inferno)

Langdon zal een prequel-serie worden en zich dus focussen op een jongere Robert Langdon. Dit betekent dat de chronologische volgorde van de boekenserie niet gevolgd zal worden en dat de tijdlijn van Het verloren symbool verandert zal worden. Eigenlijk speelt Het verloren symbool zich namelijk af na Angels & Demons en The Da Vinci Code en nu dus ervoor.

In Het verloren symbool wordt Robert Langdon onder valse voorwendselen naar Washington gelokt: het epicentrum van de wereldmacht en de stad waar de grootste geheimen uit de geschiedenis verborgen liggen. In Washington staat hem een vervelende verrassing te wachten. Peter Solomon, vooraanstaand lid van de vrijmetselarij en een goede vriend van Langdon, is ontvoerd en verkeert in levensgevaar. Solomons kidnapper wil maar één ding: dat Langdon de eeuwenoude codes van de vrijmetselarij ontcijfert en aan de kidnapper overdraagt...

tv-serie LangdonBron: Luitingh Sijthoff

Langdon zal geschreven en geproduceerd worden door Daniel Cerone. Eerder heeft hij de tv-series Motive en Constantine gecreëerd, dus dat belooft veel goeds voor Langdon. Dan Brown zal zelf de uitvoerend producent van de serie worden. Sinds september 2018 zijn ze al bezig met de ontwikkeling van Langdon, maar het is nog niet bekend wanneer de serie precies te zien zal zijn. Ook moeten we nog even wachten op de cast van de serie!

Ben jij benieuwd naar de tv-serie Langdon?

Bron: Hollywoodreporter, NBC

Lees ook: Stephen King's korte verhaal 'Rest Stop' wordt verfilmd

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 9 genieën in boeken

  • 11 spannende boeken voor de fans van Dan Brown

  • Deze boeken hebben het langst in de bestseller lijst gestaan

  • Recensie: Oorsprong

  • Recensie: De Da Vinci Code YA

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen