• Home
 • Nieuws
 • Dit weten we over Disney's live-action film 'The Little Mermaid'

Dit weten we over Disney's live-action film 'The Little Mermaid'

Disney is de laatste jaren druk bezig met het omtoveren van hun klassieke tekenfilms naar live-action films. Zo hebben we onder andere al kunnen genieten van o.a. Beauty and the Beast, The Jungle Book, Dumbo en Aladdin. Ook is The Lion King bijna in de bioscopen te zien! De volgende film die op de planning staat is The Little Mermaid. Wij zetten alles over Disney’s live-action film The Little Mermaid hieronder op een rijtje.

 

Productie van Disney’s live-action film The Little Mermaid

Voor de visuele effecten van de onderwaterwereld heeft Disney een beroep gedaan op Tim Burke. Eerder werkte hij aan de Harry Potter en Fantastic Beasts films, dus dat belooft veel goeds voor de live-action film The Little Mermaid. De muziek voor de film zal verzorgd worden door Alan Menken (Beauty and the Beast) en Lin-Manuel Mirada. De regisseur van de film is Rob Marshall.

De productie van Disney’s live-action film The Little Mermaid zal beginnen in april 2020 en ongeveer in augustus 2020 hopen ze daarmee klaar te zijn. Op dit moment zijn ze vooral nog op zoek naar locaties waar gefilmd kan worden. Zo zijn de Kaaimaneilanden, Zuid-Afrika en verschillende plekken in Spanje langsgekomen als opties.

Disney's live-action film The Little MermaidBron: Disney

 

De rol van Ariël gaat naar..

Disney's live-action film The Little Mermaid draait natuurlijk vooral om de jonge zeemeermin Ariël, die graag een leven als mens zou willen leiden samen met de prins die zij heeft gered van de verdrinkingsdood. Het is nog niet officieel bekendgemaakt wie de rol van Ariël zal gaan spelen, maar er gingen geruchten dat het om Zendaya (Spider-Man: Homecoming en The Greatest Showman) zou gaan. Tijdens de perstour van Smallfoot werd haar de vraag gesteld of ze de rol van Ariël gaat spelen en toen antwoordde zij met ‘We will see’. Toch heeft zij de rol niet in de wacht gesleept, want Ariël zal gespeeld worden Halle Bailey (Grown-ish). Volgens de regisseur heeft zij alles in zich om de perfecte Ariël te worden, namelijk: een unieke combinatie van jeugd, onschuld en een prachtige stem!

Disney's live-action film The Little MermaidBron: Disney, ABC (Grown-Ish)

 

Zeemeeuw Jutter.. of toch niet?

In de tekenfilm is Jutter natuurlijk een zeemeeuw, maar in Disney's live-action film The Little Mermaid komt daar verandering in. Jutter zal namelijk geen zeemeeuw, maar een Duikvogel zijn. Op deze manier is hij zonder problemen in de onderwaterscénes te zien. Hoe de nieuwe Jutter er precies uit gaat zien weten we nog niet, maar we kunnen niet wachten om een glimp van hem op te vangen!

Disney's live-action film The Little MermaidBron: Disney

 

De rol van prins Eric gaat naar..

Natuurlijk moet er ook een leuke acteur gecast worden die te zien zal zijn als prins Eric in de live-action film The Little Mermaid. Harry Styles was in eerste instantie in onderhandeling met Disney om de rol van Prins Eric te gaan spelen, maar de rol is uiteindelijk toch naar iemand anders gegaan. Jonah Hauer-King heeft namelijk de rol in de wacht gesleept! Je zou deze acteur kunnen kennen van de film A Dog's Way Home en binnenkort dus ook van de live-action film The Little Mermaid

Bron: Disney, Columbia Pictures (A Dog's Way Home)

 

De rol van zeeheks Ursula gaat naar..

Lange tijd ging het gerucht dat Lady Gaga de rol van Ursula zou gaan vertolken in Disney’s live-action film The Little Mermaid. Maar het lijkt er nu toch echt op dat Melissa McCarthy de rol heeft veroverd. Eerder was zij al te zien in films zoals Spy, The Heat, Ghostbusters en Bridesmaides. The Little Mermaid is dus zeker wel even andere koek dan haar voorgaande rollen, maar ze gaat het vast geweldig doen! Wij zijn vooral benieuwd naar haar vertolking van het nummer ‘Poor Unfotunate Soul’.

Disney's live-action The Little MermaidBron: Disney, Columbia Pictures (Ghostbusters)

 

Releasedatum van Disney’s live-action film The Little Mermaid

Helaas is het nog niet bekend wanneer Disney’s live-action film van The Little Mermaid gereleased zal worden. Wij zijn bang dat het nog wel even zal  gaan duren, omdat de productie pas in april 2020 begint.

Ben jij benieuwd naar van Disney’s live-action film The Little Mermaid?

Bron: Disney, Twitter

Lees ook: Disney werkt aan een 'The Hunchback of Notre Dame' live-action remake

Nieuwste artikelen

 • Twisted Lies - Ana Huang

 • Koude harten - Gunnar Staalesen

 • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

 • Legendes & Lattes - Travis Baldree

 • De Rode Woestijn - Paula Isphording

Gerelateerde artikelen

 • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

 • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

 • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

 • Top 10 ergste Disney slechteriken

 • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

Zoek in artikelen