• Home
  • Nieuws
  • Dit weten we tot nu toe over 'Indiana Jones 5'

Dit weten we tot nu toe over 'Indiana Jones 5'

In 2008 is alweer de laatste Indiana Jones film uitgekomen. Sindsdien gaan er al geruchten rond over een eventueel vijfde deel in de franchise. Lange tijd is het stil gebleven rondom deze leuke archeoloog, maar nu is er eindelijk iets meer bekend over Indiana Jones 5! Hieronder vertellen wij jullie wat we tot nu toe weten over de film.

Bron: Paramount Pictures

Stephen Spielberg zal Indiana Jones 5, net als de eerdere delen, regisseren. Ook Harrison Ford keert weer terug en zal nogmaals in de huid kruipen van Indy. Harrison Ford heeft in een interview gezegd dat hij uitkijkt naar de opnames. Ook heeft hij verklapt dat de opnames volgend jaar van start zullen gaan.

Helaas zullen ook een aantal karakters niet terugkeren in Indiana Jones 5. Zo zal Mutt Williams, die gespeeld werd door Shia LaBeouf in het vierde deel, niet terugkeren in het vijfde deel van de franchise. Ook Karen Allen die Marion Ravenwood speelde, de liefdesinterest van Indiana Jones, zal waarschijnlijk niet terugkeren. Toen het vijfde deel werd aangekondigd is zij niet benaderd om haar rol nog een keer te vertolken.

Iemand die graag zou willen terugkeren naar de franchise is John Rhys-Davies, die de rol van Sallah vertolkte in de eerste en de derde film. Er werd hem een cameo aangeboden in Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, maar die heeft de acteur afgewezen omdat hij vindt dat Sallah een betekenisvolle rol zou moeten spelen. John Rhys-Davies grapte wel tegen Stephen Spielberg dat het erg toevallig is dat de films waar zijn karakter in voorkomt het populairst zijn. John Rhys-Davies voegt daaraan toe dat hij graag zou willen terugkeren in de franchise, maar dat zijn rol dan wel betekenisvol moet zijn.

Bron: Paramount pictures

Verder is er helaas nog niet veel bekend over Indiana Jones 5. Harrison Ford is tot nu toe als enige officieel aangekondigd voor de cast en ook de plot en de titel van de vijfde film zijn nog niet bekend. Wel is er een releasedatum bekendgemaakt. We moeten nog wel even geduld hebben totdat we Indiana Jones 5 kunnen gaan zien. Op 9 juli 2021 draait de film in de bioscoop.

Kijk jij uit naar Indiana Jones 5?

Bron: Digital Spy, Variety, Independent.

Lees ook: 18 x de leukste filmseries

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 18 x de leukste filmseries

  • 10 bekende acteurs die uit films zijn geknipt

  • Indiana Jones 5 met Harrison Ford

  • Er komt een animatiefilm van Indiana Jones!

  • Interview met Sylvia Hoeks van Blade Runner 2049

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen