Breng Halloween door op Zweinstein!

Hoe gaaf zou het zijn als je Halloween door zou kunnen brengen op Zweinstein? De Grote Zaal die versierd is met pompoenen, een gigantische maaltijd, een beetje magie… en een trol als je pech hebt. Voor de echte Potterheads onder ons is er goed nieuws. Je kan dit jaar Halloween echt op Zweinstein doorbrengen. Wij pakken onze galjoenen en sikkels er alvast bij!

Voor de Dreuzels onder ons die nooit een brief van Zweinstein hebben gehad is er goed nieuws. Dit jaar kun je toch een beetje de magie van Harry Potter meemaken. De Warner Bros Studio Tour: The Making of Harry Potter in Londen opent namelijk tijdens Halloween haar deuren voor een speciaal evenement genaamd ‘Hogwarts After Dark’, zodat je Halloween op Zweinstein door kan brengen. Maar wat houdt dit nu precies in? Wij vertellen het je!

De avond begint om 7:30 uur met een cocktail en een hapje voordat je de Grote Zaal betreedt. Wanneer je de Grote Zaal binnenstapt zul je zien dat deze versierd is met honderd vliegende pompoenen en originele rekwisieten en kostuums om je helemaal in de Halloween sfeer te brengen. Vervolgens kan je genieten van een tweegangen diner. Wanneer je uitgegeten bent kun je de studio tour na sluitingstijd bekijken en kun je zelf rondlopen op de sets. Hier ontmoet je ook medewerkers van de rekwisieten afdeling van de Harry Potter films. Zij zullen jou allerlei ‘achter-de-schermen’ verhalen zullen vertellen. Zo leer je bijvoorbeeld hoe de magische pompoenen in de films zijn gemaakt!

Halloween op Zweinstein      Halloween op Zweinstein     Halloween op Zweinstein     Halloween op Zweinstein     Halloween op Zweinstein     Bron: Warner Bros

Verder krijg je ook de kans om te duelleren met Dooddoeners. Je kunt je vaardigheden met je toverstok bijscherpen met de toverstok choreograaf Paul Harris om het vervolgens daadwerkelijk op te nemen tegen een Dooddoener. Deze dooddoeners zullen de hele avond aanwezig zijn zodat je de kostuums van dichtbij kunt zien. In het Backlot Café krijg je een verfrissend Boterbiertje zodat je weer energie hebt voor de rest van de tour. Daarna kun je een donkere Wegisweg ontdekken. De lichten zullen gedimd zijn, de muziek wordt spannender en de bekende winkelstraten zullen gepatrouilleerd worden door Dooddoeners…

De avond is natuurlijk nog niet afgelopen voordat er een dessert gegeten is. Hierbij word je omringd door wezens uit het Verboden Bos, zoals Aragog en Scheurbek.

Voor dit evenement moet je wel diep in de buidel tasten. Het kost namelijk 240 pond (omgerekend ongeveer 260 euro of voor de tovenaars onder ons zo’n 35 Galjoen) per persoon voor één avond. Het 'Hogwarts After Dark' evenement vindt plaats op 25, 26 en 27 oktober. Je moet er wel snel bij zijn want er zijn maar 260 plaatsen per avond beschikbaar! Ben je nu net te laat met het kopen van je tickets, dan kun je ook altijd nog Kerstmis op Zweinstein doorbrengen.

Wij springen maar wat graag op onze Vuurflits om dit jaar Halloween in Zweinstein door te brengen!

Ga jij dit jaar Halloween op Zweinstein vieren?

Bron: The Sun, Lonely Planet, Warner Bros Studio Tour.

Lees ook: 10 dingen uit de Harry Potter boeken die wij misten in de films

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

 • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

 • Deze Harry Potter referenties in Fantastic Beasts zijn jou waarschijnlijk nog niet opgevallen

 • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

 • Deze verwijderde beelden veranderen jouw blik op Draco voor altijd

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen