• Home
 • Nieuws
 • De strijd tussen alle nieuwe streamingdiensten

De strijd tussen alle nieuwe streamingdiensten

De laatste tijd lijkt het wel alsof elk netwerk en elke filmmaatschappij zijn eigen streamingdienst aan het opzetten is. In ons overzicht kun je al zien welke streamingdiensten er allemaal worden uitgebracht. Maar met zoveel verschillende streamingdiensten, wordt het voor de gebruikers wel erg lastig om te bepalen bij welke dienst ze een abonnement moeten afsluiten. De streamingdiensten zijn daarom een heuse streaming war begonnen! Wij vertellen je er in dit artikel alles over. Let the streaming wars begin!

De streamingdiensten die er binnenkort aan zitten te komen zijn Disney+ en Apple TV+ en in 2020 komt de streamingdienst van WarnerMedia uit genaamd HBO Max. Doordat er nu zoveel streamingdiensten aan zitten te komen heeft dit ook gevolgen voor jou als gebruiker van bijvoorbeeld Netflix. Wat gaat er dan veranderen? Wij leggen het voor je uit!

streaming wars      streaming wars   streaming warsBron: Disney

 

Het aanbod

De streamingdiensten willen natuurlijk een zo uniek mogelijk aanbod aan films en series hebben. Netflix zal daardoor straks films en series van bijvoorbeeld Disney niet meer op hun streamingdienst kunnen aanbieden. Onder Disney vallen niet alleen de traditionele Disneyfilms, maar ook grote franchisen zoals Star Wars en het Marvel Cinematic Universe. Disney+ heeft daarmee in één keer een groot aanbod te pakken. Daarnaast wilt Disney veel eigen series produceren, zoals Loki, om te zorgen dat mensen een abonnement op de dienst nemen. Ook HBO Max van WarnerMedia is een geduchte concurrent. WarnerMedia is namelijk de eigenaar van de serie Friends, wat betekent dat we binnenkort deze serie niet meer op Netflix kunnen zien! Friends komt namelijk naar hun eigen streamingdienst.

Nog een andere grote verandering zijn de series van The CW die op Netflix staan (zoals Riverdale). Netflix had een deal gesloten met The CW (dat onderdeel van WarnerMedia is) voor 1 miljard dollar om alle nieuwe afleveringen van series zoals Riverdale op Netflix te mogen plaatsen. Echter is deze deal afgelopen, wat betekent dat de series nog wel op Netflix te zien zullen zijn, maar de nieuwe series zullen op de streamingdienst van WarnerMedia komen te staan. Ook de nieuwe Riverdale spin-off Katy Keene zal daarom niet op Netflix, maar op HBO Max komen.

streaming wars    streaming wars      streaming warsBron: Apple

 

Prijzen

Disney+ gaat hevig concurreren met Netflix qua prijs. De streamingdienst gaat namelijk €6,99 kosten. Dat is een euro goedkoper per maand dan Netflix. Apple TV+ gaat naar verluidt $9,99 dollar per maand vragen (dat is omgerekend zo’n €9). Wat WarnerMedia voor zijn streamingdienst gaat vragen moet nog duidelijk worden.

Het is nog niet bekend of al deze veranderingen ook in Nederland worden doorgevoerd. Wat er zal gebeuren met grote series zoals The Big Bang Theory en Seinfeld is ook nog niet bekend. Waarschijnlijk zullen de verschillende streamingdiensten hier wel om gaan vechten de komende tijd. Let the streaming wars begin…

Bron: Disney, Vulture, Netflix.

Lees ook: Content en uiterlijk van de streamingdienst Disney+

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • 10 Netflix tips die je moet weten

 • De leukste vrouwen series op Netflix

 • Once Upon A Time seizoen 7 komt niet op Netflix

 • Jane the Virgin stopt na seizoen 5

 • Deze films en series zijn vanaf januari te zien op Netflix

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen