• Home
 • Nieuws
 • 'The Matrix 4' komt eraan met Keanu Reeves

'The Matrix 4' komt eraan met Keanu Reeves

Ken jij The Matrix nog? Deze ingewikkelde sciencefictionklassieker komt alweer uit 1999. Na het succes van de eerste film zijn er nog twee vervolgen gemaakt die in 2003 zijn uitgebracht. Nu, 20 jaar na de eerste film, is er bekend gemaakt dat er een The Matrix 4 gaat komen mét een groot deel van de originele cast!

In de eerste The Matrix film volgen we de jongen Neo (Keanu Reeves) die erachter komt dat de wereld zoals hij die kent eigenlijk een simulatie is en dat er een hele andere, echte, wereld bestaat waar hij niks vanaf wist! Uiteindelijk zijn er drie films in deze wereld gemaakt… tot nu. The Matrix 4 komt eraan en wij vertellen je wat er tot nu toe over bekend is.

 

Wie keren er terug in The Matrix 4?

Er zullen in ieder geval twee bekende gezichten terugkeren in The Matrix 4. Zo zal Keanu Reeves de rol van Neo weer oppakken en Carrie Ann-Moss zal de rol van Trinity weer gaan vertolken. Laurence Fishburn, die de rol van Morpheus speelde, zal waarschijnlijk niet terugkeren in dit vierde deel. Wat er met zijn rol gaat gebeuren is nog niet bekend.

The Matrix 4        The Matrix 4      The Matrix 4 Bron: Warner Bros

De originele trilogie is geregisseerd door de Wachowski zussen, maar voor het nieuwe deel keert alleen Lana Wachowski terug. Zij gaat The Matrix 4 schrijven, regisseren én produceren. Lana Wachowski zegt er het volgende over: "Veel van de ideeën die Lilly en ik 20 jaar geleden hadden over onze realiteit, zijn nu nog relevanter geworden dan toen. Ik ben ontzettend blij dat ik deze karakters terug heb in mijn leven en ik ben dankbaar dat ik de kans krijg om opnieuw te werken met mijn briljante vrienden.”

Toby Emmerich, de voorzitter van Warner Bros die de film produceert, zegt het volgende over The Matrix 4: "We zijn ontzettend enthousiast dat we opnieuw in dit universum kunnen duiken met Lana. Ze is een unieke, originele en creatieve filmmaker en we zijn ontzettend blij dat ze dit nieuwe hoofdstuk in het Matrix Universum schrijft, regisseert en produceert.”

 

Waar gaat het verhaal van the Matrix 4 over?

Tot nu toe is het helaas nog niet bekend waar The Matrix 4 over zal gaan. Wel zal de film waarschijnlijk in 2020 in productie gaan.

We moeten dus nog eventjes geduld hebben voordat The Matrix 4 in de bioscopen draait, maar dat de film er gaat komen is in ieder geval een feit!

Bron: Variety, Entertainment Weekly.

Lees ook: Top 10 scifi-boeken

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • The Hunger Games

 • 'The 100' seizoen 6 trailer is er eindelijk

 • Vlammen

 • Biostip: The Hunger Games: Catching Fire

 • 15 stoere vrouwen uit sciencefiction films

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen