• Home
  • Nieuws
  • The Girl Who Loved Tom Gordon van Stephen King wordt verfilmd

The Girl Who Loved Tom Gordon van Stephen King wordt verfilmd

Het succes van de ‘King of Horror’ Stephen King is niet meer te stoppen. Het ene boek na het andere boek wordt verfilmd. Onlangs konden we genieten van Pet Sematary en IT: Chapter 2 verschijnt ook bijna in de bioscopen! Verder staan De Buitenstaander, Rest Stop & Lisey’s story nog op de planning om verfilmd te worden. En daar kan nu nog een nieuwe boekverfilming aan worden toegevoegd.

Misschien ken je het boek wel, misschien ken je het boek niet.. Maar The Girl Who Loved Tom Gordon van Stephen King, in het Nederlands vertaald als Het meisje dat hield van Tom Gordon, wordt verfilmd. Het boek stamt uit 1999 en is dus alweer bijna 20 jaar oud. Sanibel Pictures gaat samen met Vertigo Entertainment (producers van IT) en Origin Story een film produceren van Stephen King’s spannende verhaal.

The Girl Who Loved Tom Gordon van Stephen King wordt verfilmdBron: Luitingh-Sijthoff

In The Girl Who Loved Tom Gordon volgen we het verhaal van de 9-jarige Trisha McFarland. Zij is met haar familie op reis. Wanneer ze met haar moeder en broers aan het wandelen is in de Appalachian Trail raakt Trisha verdwaald. Negen dagen lang loopt ze alleen door het bos en raakt ze steeds verder verwijderd van de bewoonde wereld. De combinatie van uitputting, honger, uitdroging en haar angst voor het donker zorgen ervoor dat Trisha gaat hallucineren. Ze beeldt zich in dat ze met haar favoriete honkbalspeler, Tom Gordon, aan het praten is en ze denkt dat ze achtervolgt wordt door een bovennatuurlijk beest met de naam ‘The God of the Lost’.

Stephen King is ontzettend blij dat The Girl Who Loved Tom Gordon verfilmd gaat worden door Sanibel Pictures. Chris Romero, de vrouw van de overleden horrorfilmmaker George A. Romero, heeft volgens hem namelijk hard en lang gevochten om ervoor te zorgen dat dit boek verfilmd gaat worden.

Bron: Sanibel Pictures, Vertigo Entertainment, Origin Story

Lees ook: 'Gespleten' van Karin Slaughter wordt verfilmd

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: dit is de top 3

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Interview met de hechte cast van Spijt!

  • 16 x gezellige Halloween films

  • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: stem op jouw favoriet!

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen