• Home
  • Nieuws
  • Is Spider-Man straks niet meer te zien in het Marvel Cinematic Universe?

Is Spider-Man straks niet meer te zien in het Marvel Cinematic Universe?

In 2016 deed Spider-Man zijn intrede in het Marvel Cinematic Universe (MCU). In Captain America: Civil War maakten we voor de allereerste keer kennis met Tom Holland als Peter Parker. Sindsdien kreeg hij twee standalone films (Spider-Man: Homecoming en Spider-Man: Far From Home) en dook hij op in Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame. Helaas kan dit de laatste keer geweest zijn, want Spider-Man keert misschien niet meer terug in het Marvel Cinematic Universe.

Bron: Marvel

Pas op! Vanaf hier volgen er spoilers voor de bovenstaande films.

Na 11 jaar kwam het avontuur van Iron-Man in Avengers: Endgame tot een einde. In Spider-Man: Far From Home werd duidelijk wie zijn opvolger zou moeten worden, namelijk Peter Parker! Helaas komt deze verhaallijn nu in gevaar. De rechten van Spider-Man liggen officieel in de handen van Sony Pictures en zij sloten in 2015 een deal met Marvel Studios. Helaas lijkt het er nu op dat Sony Pictures en Marvel Studios hun samenwerking niet door zullen zetten.

Sony Pictures laat in een verklaring op Twitter weten dat Disney heeft besloten dat Kevin Feige, de producer van de meeste Marvel films, niet de hoofdproducent zal zijn van de opkomende live-action Spider-Man film. Hij heeft het namelijk ontzettend druk met alle nieuwe films van Marvel die uitgebracht zullen worden, zoals Thor: Love and Thunder en Black Widow. Hierdoor kan hij niet werken aan een film waarvan de rechten niet in de handen van Disney liggen.

Op dit moment kan nog niet met zekerheid gezegd worden dat Spider-Man het Marvel Cinematic Universe daadwerkelijk zal verlaten. Sony Pictures en Marvel Studios zijn namelijk nog steeds met elkaar in gesprek. Maar de kans is dus zeker wel aanwezig!

Bron: Sony Pictures, Marvel Studios, Twitter

Lees ook: Top 8 Spider-Man films

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Avengers 4 wordt nog schokkender dan Avengers: Infinity War

  • Aankomende superheldenfilms

  • Dit zijn de 7 geplande Marvel films na 'Avengers: Endgame'

  • Film kussen waar je warm van wordt

  • Deze films en series verschijnen in april op Netflix

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen