• Home
 • Nieuws
 • Harry Potter boeken verbannen vanwege de echte toverspreuken

Harry Potter boeken verbannen vanwege de echte toverspreuken

Veel mensen zijn opgegroeid met de Harry Potter boeken van J.K. Rowling. Wie kent de jonge tovenaarsleerling niet die het moet opnemen tegen de duistere Heer Voldemort? Ondanks dat de boeken wereldberoemd zijn is niet iedereen gecharmeerd van het verhaal. In Tennessee heeft namelijk een katholieke school besloten om de Harry Potter boeken te verbannen. 

Harry Potter       Harry Potter      Harry Potter      Harry PotterDan Reehil is een pastoor aan de St. Edward Catholic School in Nashville. Deze pastoor heeft besloten om de boeken te verbannen op zijn school. In een email aan de Tennessean legt hij uit waarom hij deze beslissing heeft genomen. Hij zegt er namelijk het volgende over: “Deze boeken presenteren magie als iets wat zowel goed als slecht is, terwijl dat helemaal niet waar is. Dat is een slimme misleiding. De vloeken en spreuken die in het boek gebruikt worden zijn echte vloeken en spreuken. Als die door een persoon gelezen worden, kan diegene slechte geesten oproepen.” Volgens Dan Reehil heeft hij verschillende geestenbezweerders benaderd die hem hebben aangeraden om de boeken te verbannen.

Het is al eerder voorgekomen dat de Harry Potter boeken verbannen werden. J.K. Rowling heeft daar het volgende op te zeggen: “Een beroemde schrijver zei ooit: ‘een boek is als een spiegel. Als een sukkel erin kijkt, kan je niet verwachten dat er een genie terugkijkt. Mensen zien vaak wat ze willen zien in boeken. Ik vind dat mijn boeken een sterk moraal hebben.”

Wat vind jij ervan dat de Harry Potter boeken verbannnen zijn op deze school?

Bron: Entertainment Weekly, Tennessean.

Lees ook: Mensen proberen deze 10 bestsellers te verbannen

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

 • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

 • De beste Young Adult sprookjes

 • De top 10 beste boekverfilmingen

 • Deze Harry Potter referenties in Fantastic Beasts zijn jou waarschijnlijk nog niet opgevallen

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen