Boekenweek voor Jongeren 2019

De Boekenweek voor Jongeren 2019 staat alweer bijna voor de deur. De officiële start van deze week begint op vrijdag 20 september met de Lit Night Show en duurt tot zondag 29 september 2019! Het doel van deze week is om zoveel mogelijk jongeren aan het lezen (of zelfs aan het schrijven) te krijgen! Ben jij benieuwd wat de Boekenweek voor Jongeren 2019 allemaal voor ons in petto heeft? Lees dan snel verder!

Boekenweek voor Jongeren 2019Bron: Boekenweek voor Jongeren, CPNB

Lit Night Show

De Boekenweek voor Jongeren 2019 wordt afgetrapt op vrijdag 20 september om 20:00 uur met de Lit Night Show. Deze avond zal plaatsvinden in VondelCS in Amsterdam en de inloop is vanaf 19:30. De Lit Night Show is een avond vol met verhalen, poëzie en taalkunst. Er wordt een live talkshow georganiseerd waarin de boeken voor jongeren centraal staan. De Lit Night Show zal gepresenteerd worden door niemand minder dan Cesar Majorana (bekend van het speciale boekenprogramma 'LIT' op NPO3). Tim Hofman zal het 1ste exemplaar van verhalenbundel 3PAK overhandigen aan Karin Amatmoekrim, Joost Klein en Margje Woodrow!

Uitreiking het Beste Boek voor Jongeren 2019

Het Beste Boek voor Jongeren 2019 zal op vrijdag 20 september om 21 uur bekend worden gemaakt. Er zijn twee categorieën waarin boeken genomineerd zijn, namelijk de categorie ‘Vertaald’ en de categorie ‘Oorspronkelijk Nederlandstalig’. Voor beide categorieën zijn vijf boeken genomineerd en er zullen dus ook twee winnaars zijn! In aanwezigheid van de genomineerden zal juryvoorzitter Rosalie de Beus (17 jaar, 6VWO) het juryrapport voorlezen en de prijzen uitreiken aan de winnaars! 

De genomineerden in de categorie 'Oorspronkelijk Nederlandstalig':

Concept M van Aafke Romeijn (Arbeiderspers)

De dag die nooit komt van Oliver Reps (De Harmonie)

En ik was zijn held van Rindert Kromhout (Leopold)

Roza van Olivier Willemsen (De Harmonie)

Zomervacht van Jaap Robben (De Geus)

Boekenweek voor Jongeren 2019Bron: CPNB

De genomineerden in de categorie 'Vertaald':

67 seconden van Jason Reynolds (Blossom Books)

De dag van Eden van Liz Flanagan (Gottmer)

In dromen lieg je niet van Malin Persson Giolito (De Geus)

Mijn allerliefste schat van Gabriel Tallent (Ambo|Anthos)

Wit konijn, rode wolf van Tom Pollock (Gottmer)

Boekenweek voor Jongeren 2019Bron: CPNB

3PAK

Tijdens de Boekenweek voor Jongeren 2019 is de 3PAK verkrijgbaar bij boekhandels en bibliotheken. Dit is een geschenkbundel met korte verhalen van 3 topauteurs. Dit jaar zijn de schrijvers van de 3PAK Karin Amatmoekrim, Joost Klein en Margje Woodrow. Daarnaast wordt 3PAK ook op scholen cadeau gedaan door docenten Nederlands en is er bij het boekje speciaal lesmateriaal door Malmberg ontwikkeld waar scholieren en docenten klassikaal mee aan de slag kunnen.

Boekenweek voor Jongeren 2019Bron: Boekenweek voor Jongeren

Literatour

Tijdens de Boekenweek voor Jongeren 2019 wordt de Literatour georganiseerd. Tijdens de Literatour gaan 21 auteurs op tournee langs maar liefst 100 scholen. Zij gaan met leerlingen in gesprek over hun boek, over schrijven en het plezier van lezen.

Bron: CPNB, Boekenweek voor Jongeren

Lees ook: Dit is de shortlist van het Beste Boek voor Jongeren 2019

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Heleen van Royen overhandigt Verboden vruchten

  • Boekenweek 2012: vriendschap en andere ongemakken

  • Jan Terlouw schrijft het boekenweekessay voor boekenweek 2018

  • Alles over de Boekenweek 2019

  • De Boekenweek gaat weer van start!

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen