• Home
 • Nieuws
 • Dit weten we over de 'Buffy The Vampire Slayer' reboot

Dit weten we over de 'Buffy The Vampire Slayer' reboot

Inmiddels is het alweer 16 jaar geleden dat de laatste aflevering van de serie Buffy The Vampire Slayer werd uitgezonden. Maar zoals jullie wel weten is er elke generatie een nieuwe slayer die ons beschermt tegen vampieren en al het andere kwaad dat de wereld bedreigt. Eigenlijk is het dus wel tijd voor Buffy om het stokje over te gaan dragen aan een hele nieuwe slayer en dat gaat ook gebeuren in de Buffy The Vampire Slayer reboot!

Bron: 20th Century Fox Television

 

Waar zal de Buffy The Vampire Slayer reboot over gaan?

Fox 21 Television Studios produceert de Buffy The Vampire Slayer reboot en Joss Whedon, de schrijver en producer van de eerdere serie, zal terugkeren als uitvoerend producent! Hij gaat samenwerken met Monica Owusu-Breen (Lost en Agents of Shields), zij is de showrunner en schrijver van de nieuwe serie.

Op dit moment zijn Joss Whedon en Monica Owusu-Breen nog bezig met het schrijven van het script. Hierdoor is er dus nog niet zo veel bekend over het plot, maar we kunnen jullie wel alvast vertellen dat de nieuwe slayer van Afro-Amerikaanse afkomst zal zijn. Diversiteit gaat namelijk een grote rol spelen, net zoals de verschillende aspecten van het huidige politieke en culturele klimaat. Toch zullen er ook herkenbare elementen uit de eerdere serie in de Buffy The Vampire Slayer reboot terugkeren, bijvoorbeeld de verschillende mythologieën die centraal hebben gestaan.

Buffy The Vampire Slayer rebootBron: 20th Century Fox Television

 

Hoe ziet de cast van de Buffy The Vampire Slayer reboot eruit?

Monica Owusu-Breen heeft laten weten dat ze de personages uit de oorspronkelijke serie niet gaat 'recasten', omdat de reboot om hele nieuwe personages zal gaan draaien. Dat betekent dat er een kans is dat we Spike, Willow of Xander heel misschien in de Buffy The Vampire Slayer reboot tegen zullen komen. De acteur die Spike vertolkte, James Marsters, heeft al laten weten dat hij dit wel ziet zitten!

Helaas voor alle fans van Sarah Michelle Gellar en David Boreanaz; de kans is groot dat zij sowieso niet zullen terugkeren, als Buffy en Angel, in de Buffy The Vampire Slayer reboot. Sarah Michelle Gellar vindt het een prachtig verhaal en is blij dat het opnieuw verteld kan worden, maar zij heeft haar verhaal al verteld en afgesloten. Voor David Boreanaz geldt hetzelfde. Hij is sowieso geen grote fan van reünies.

Buffy The Vampire Slayer rebootBron: 20th Century Fox Television

 

Waar en wanneer kunnen we de Buffy The Vampire Slayer reboot verwachten?

Dit is een hele moeilijke vraag om te beantwoorden, omdat het script voor de Buffy The Vampire Slayer reboot nog niet af is. Een releasedatum hebben we dan ook niet voor jullie. Maar zoals jullie misschien wel weten is Fox 21 Television Studios nu eigendom van Disney. Er is dus zeker een kans aanwezig dat de reboot over een tijdje op Disney+ te zien zal zijn. Maar het kan ook zijn dat het uitgezonden gaat worden op Hulu (ook eigendom van Disney), waar je op dit moment ook de originele serie kan bekijken. Helaas is Hulu nog niet beschikbaar in Nederland.

Bron: Deadline, Digitalspy, Fox 21, Disney

Lees ook: Wat doet de cast van Buffy the Vampire Slayer nu?

Nieuwste artikelen

 • 15 hele leuke kinderboeken om te lezen tijdens de Leesweken

 • Cold Case 2 - Countdown - Tina Frennstedt

 • Niemands Kind - Ingrid von Oelhafen & Tim Tate

 • Blauwdruk van geluk - Petra Kruijt

 • De legende ontwaakt - Helena Dahlgren

Gerelateerde artikelen

 • 5x Young Adult boekenseries over engelen

 • 12 x series van vroeger die we missen

 • De 10 beste crossovers in series

 • Populaire tv-series die slecht begonnen

 • Spike wil terugkeren in Buffy the Vampire Slayer reboot

Zoek in artikelen