• Home
  • Nieuws
  • Er wordt gewerkt aan een nieuwe 'Pippi Langkous' film

Er wordt gewerkt aan een nieuwe 'Pippi Langkous' film

“Hoi Pippi Langkous!” Wie kent dit liedje over het vrolijke roodharige meisje met twee vlechten niet? Pippi Langkous is al jaren een begrip in Nederland. Bijna iedereen is wel opgegroeid met de televisieserie van Pippi Langkous die gebaseerd is op de boeken van Astrid Lindgren. Nu is er bekendgemaakt dat er wordt gewerkt aan een nieuwe Pippi Langkous film!

Pippi Langkous gaat over het negenjarige meisje Pippi. Pippi is net een beetje anders. Ze is het sterkste meisje van de wereld en woont in haar eentje in Villa Kakelbont. Alhoewel, ze is niet helemaal alleen. Haar paard en haar aapje meneer Nilsson houden haar gezelschap. Samen met haar vrienden Annika en Tommy beleeft ze allerlei avonturen.

Pippi Langkous filmBron: Beta film

De nieuwe Pippi Langkous film zal worden geproduceerd door Studiocanal, Heydey films en de uitgeverij van Astrid Lindgren. Studiocanal en Heydey films hebben al eerder samengewerkt. Ze hebben samen namelijk de twee Paddington films gemaakt.

De boeken van Astrid Lindgren zijn tussen 1945 en 1948 uitgebracht en ondertussen vertaald in 77 verschillende talen. In 2020 zal Pippi Langkous 75 jaar bestaan.

David Heyman van Heydey Films heeft het volgende te zeggen over Pippi Langkous: “Pippi heeft over de hele wereld families geïnspireerd door haar levenskracht, haar sterke karakter en haar levensvreugde. De boeken van Astrid Lindgren zijn in heel veel verschillende talen vertaald. We willen haar visie en testament eren met een nieuwe Pippi Langkous film.  

Helaas is er verder nog niks bekendgemaakt over de nieuwe Pippi Langkous film. Zo is er nog geen plot, cast of releasedatum vrijgegeven.

Bron: ew.com.

Lees ook: Ambassadeurs geven boekentips over hun land

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Recensie: Ronja de Roversdochter

  • Recensie: Alles gaat slapen, want nu is het nacht

  • Recensie: De Gebroeders Leeuwenhart

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen