• Home
 • Nieuws
 • Dit is de releasedatum, cover en titel van 'The Hunger Games' prequel

Dit is de releasedatum, cover en titel van 'The Hunger Games' prequel

‘May the odds be ever in your favor.’ En het lot ons is vandaag zeker goed gezind! Inmiddels is het alweer 10 jaar geleden dat The Hunger Games-trilogie aan zijn einde kwam, maar daar komt nu verandering in! Suzanne Collins is namelijk bezig met het schrijven van een The Hunger Games prequel. En wij kunnen jullie eindelijk vertellen wat de titel van The Hunger Games prequel gaat worden, hoe de cover eruit gaat zien en wat de releasedatum is.

We beginnen met de onthulling van de titel van The Hunger Games prequel en dat is The Ballad of Songbirds and Snakes. Het is een intrigerende titel, die meteen de aandacht van de lezer weet te pakken. Tel daarbij de adembenemende cover op en je kan niet anders dan dit boek aanschaffen als het gereleased wordt.

The Hunger Games prequel  The Hunger Games prequel  The Hunger Games prequel  The Hunger Games prequel  The Hunger Games prequel  The Hunger Games prequel  The Hunger Games prequel  The Hunger Games prequel  The Hunger Games prequel  The Hunger Games prequelBron: Scholastic

The Hunger Games prequel zal zich maar liefst 64 jaar voor de gebeurtenissen uit het eerste boek van de originele trilogie afspelen. En zoals jullie wel weten neemt Katniss Everdeen de plaats van haar zusje, Primrose, in tijdens de 74ste Hongerspelen. Dit betekent dat het in The Ballad of Songbirds and Snakes om de 10de Hongerspelen zal gaan draaien!

Suzanne Collins wil met The Hunger Games prequel ontdekken wie de mensheid precies is en hoe ver ze willen gaan om te overleven. Er komen belangrijke vragen aan bod over autoriteit, het gebruik van geweld en de menselijke natuur. In The Ballad of Songbirds and Snakes is het 10 jaar na de oorlog, ook wel bekend als de ‘Dark Days’, en Panem worstelt ermee om weer op te krabbelen. Dit biedt nieuwe personages de kans om de bovenstaande vragen te beantwoorden en daarmee hun kijk op de mensheid te definiëren.

Lionsgate heeft al laten weten dat ze erover nadenken om ook The Hunger Games prequel te gaan verfilmen! Dit is natuurlijk niet zo gek na het grote succes van de 4 films over Katniss Everdeen. Joe Drake, voorzitter van Lionsgate, laat weten dat ze al tijdens het schrijfproces van het boek met Suzanne Collins in gesprek zijn over de verfilming van The Ballad of Songbirds and Snakes. Fingers crossed!

Kan jij niet wachten om The Hunger Games prequel te lezen? Je moet nog heel even geduld hebben, want The Ballad of Songbirds and Snakes wordt op 19 mei 2020 in het Engels gereleased. Het is nog niet bekend wanneer het boek in het Nederlands verschijnt.

Bron: Scholastic, Entertainment Weekly

Lees ook: Er bestaat een 'The Hunger Games' en 'Twilight' pretpark

Nieuwste artikelen

 • Haar kant van de weg - Ella Marjon

 • Toen ze verdween - Carla Kovach

 • Lessen in chemie - Bonnie Garmus

 • De 10 grootste bibliotheken ter wereld

 • 8 herkenbare situaties wanneer jij en je BFF allebei van boeken houden

Gerelateerde artikelen

 • De top 10 beste boekverfilmingen

 • Boeken top-5: De leukste series!

 • Deze boeken worden nu verfilmd

 • Biostip: The Hunger Games: Catching Fire {afgelopen}

 • Toffe nieuwe boekverfilmingen in 2014!

Zoek in artikelen