• Home
  • Nieuws
  • Dit weten we over 'Supernatural' seizoen 15

Dit weten we over 'Supernatural' seizoen 15

Pas op: Spoilers!

Welcome to the end! Het zijn de woorden van God, maar passen ook perfect bij Supernatural seizoen 15. Het avontuur van de gebroeders Winchester gaat namelijk tot een einde komen! Maar voordat het zover is, nemen Sam & Dean het nog op tegen iedereen die uit de hel is ontsnapt. Gelukkig ziet Sam het allemaal positief in en zegt tegen Dean: “You and me versus every soul in hell? I like those odds.”

Oude bekenden

We kunnen jullie alvast verklappen dat het verhaal van Jack waarschijnlijk nog niet is afgelopen. Aan het einde van het 14de seizoen knipt Chuck met zijn vingers en gaat Jack dood, maar hij wordt wakker in de ‘Empty’. En Jack is niet de enige die we terug kunnen gaan zien in Supernatural seizoen 15…

Supernatural seizoen 15Bron: The CW

Zoals jullie wel weten staan de poorten van de hel wagenwijd open in Supernatural seizoen 15. En dit is de schuld van God zelf – Welcome to the end! Helaas betekent dit dat de demonen vrij spel hebben. Ze kunnen zonder problemen naar de aarde reizen. En volgens de showrunner, Andrew Dabb, kan in principe iedereen uit de hel terugkeren in Supernatural seizoen 15.

Dit geldt dus ook voor Adam, de halfbroer van Dean & Sam! Andrew Dabb heeft verklapt dat Jake Abel zijn rol weer gaat oppakken. Dit zou kunnen betekenen dat Adam eindelijk uit zijn kooi kan ontsnappen, waar hij al sinds het einde van seizoen 5 in zit. Maar dit hoeft niet per se zo te zijn. Ook al staan de deuren van de hel open, niet iedereen staat te popelen om de hel te verlaten. Maar waarom? En wanneer zijn ze er wel klaar voor?

Supernatural seizoen 15Bron: The CW

Het einde van de wereld?

In Supernatural seizoen 14 komen Sam & Dean er eindelijk achter dat Chuck niet per se aan hun kant staat. Op het moment dat Chuck ervoor zorgt dat Jack doodgaat, pakt Sam het pistool en schiet op Chuck. Natuurlijk gaat Chuck hier niet door dood, in tegendeel.. Hij wordt juist boos en zegt ‘Story’s over. Welcome to the end.’ Alles wordt zwart en alle monsters die Sam & Dean ooit hebben verslagen keren terug, zoals Bloody Mary, John Wayne Gacy en de Woman in White!

Met ‘Story’s over’ bedoelt Chuck eigenlijk ‘The end of the world’. Supernatural seizoen 15 wordt door de makers dan ook gezien als een ‘echt einde’. Mensen kunnen niet aldoor terug blijven komen en uit de dood opstaan. Maar wat betekent dit precies voor het laatste seizoen? De kans is groot dat iedereen die in Supernatural seizoen 15 doodgaat ook echt dood zal blijven en niet meer terugkeert. Dit keer is het definitief en kan het niet teruggedraaid worden.

Bron: The CW

Dean, Sam & Castiel

Door het besef dat Chuck hun hele leven heeft beïnvloed, gaan Sam & Dean twijfelen aan elke beslissing die ze ooit hebben gemaakt. Welke keuzes hebben ze uit vrije wil gemaakt en welke niet? Dit zal dan ook een groot thema worden in Supernatural seizoen 15. De broers gaan namelijk allebei op hun eigen manier met het nieuws om en dit heeft ook effect op hun handelingen.

Castiel staat er een beetje verloren bij tijdens het moment dat Jack doodgaat. In Supernatural seizoen 15 zullen we Castiel zien worstelen met de dood van Jack. Hij voelt zich verantwoordelijk en hij realiseert zich dat hij heeft gefaald. Hij had namelijk beloofd om Jack te beschermen en dat is hem niet gelukt. Helaas moet hij dit zware verdriet alleen dragen, want één van zijn beste vrienden (Dean) heeft hem nog steeds niet vergeven voor het feit dat Jack Mary heeft gedood. Hierdoor zal er veel spanning ontstaan zijn tussen Dean en Castiel in het begin van Supernatural seizoen 15. Kan Dean Castiel ooit vergeven?

Bron: The CW

Vanaf 10 oktober zal er elke week een aflevering van Supernatural seizoen 15 op The CW in Amerika te zien zijn. Het is nog niet bekend wanneer het laatste seizoen met de gebroeders Winchester in Nederland te zien zal zijn.

Bron: The CW, ew.com

Lees ook: Dit is de 'Supernatural' seizoen 15 trailer

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Jensen Ackles en Jared Padalecki vertellen waarom Supernatural stopt

  • De 10 beste Dean Winchester quotes in Supernatural

  • Eerste foto's van Supernatural seizoen 14

  • De leukste Supernatural cadeaus

  • Supernatural seizoen 14 trailer

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen