• Home
  • Nieuws
  • Dit zijn de 6 genomineerden voor de NS Publieksprijs 2019

Dit zijn de 6 genomineerden voor de NS Publieksprijs 2019

Ook in 2019 wordt de NS Publieksprijs weer toegekend. Wat opvallend is aan deze prijs, is dat de winnaar niet wordt gekozen door een vakjury, maar door het publiek! Iedereen kan op zijn of haar favoriete boek stemmen en het boek met de meeste stemmen maakt kans op de titel ‘Beste boek van het jaar’. Ook dit jaar zijn er weer zes boeken genomineerd voor de NS Publieksprijs 2019. Ben je benieuwd geworden welke dat zijn? Lees dan snel verder!

Bron: NS Publieksprijs

Voor de NS Publieksprijs 2019 kan niet zomaar elk boek genomineerd worden. De boeken die genomineerd worden zijn de zes bestverkocht boeken van het afgelopen jaar. Dat jaar wordt gerekend van 1 juli tot 1 juli. De boeken moeten ook aan een aantal voorwaarden voldoen. Volgens de website van de NS Publieksprijs moeten de boeken aan de volgende voorwaarden voldoen: ‘Hij dient oorspronkelijk geschreven te zijn in de Nederlandse taal, mag niet eerder genomineerd zijn voor de NS Publieksprijs. Het boek is volwassen fictie of factie literatuur en het boek moet voor meer dan €3,50 verkocht worden.'

 

Welke boeken zijn genomineerd voor de NS Publieksprijs 2019?

We houden jullie niet langer in spanning. De volgende boeken zijn genomineerd:

-          Pessimisme kun je lerne – Lévi Weemoedt

-          Grand Hotel Europa –Ilja Leonard Pfeijffer

-          Taal voor de leuk - Paulien Cornelisse

-          Otmars Zonen – Peter Buwalda

-          Wees onzichtbaar – Murat Isik

-          Rinkeldekink – Martine Bijl

Tot en met woensdag 20 november kan je stemmen op jouw favoriete boek. Diezelfde avond wordt de winnaar van de NS Publieksprijs 2019 bekend gemaakt.

De winnaar ontvangt een geldbedrag van €7.500,-, een sculptuur van Jeroen Henneman en een jaar lang gratis reizen met de NS Business-card.

Bron: NS Publieksprijs, CPNB.

Lees ook: Kinderboekenbal 2019 en de winnaars bekend gemaakt

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Dit zijn de genomineerden voor de MTV Movie Awards 2016! 

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen