• Home
  • Nieuws
  • Dit is de winnaar van de BookSpot Lezersprijs 2019

Dit is de winnaar van de BookSpot Lezersprijs 2019

Op de winnaar van de BookSpot Literatuurprijs 2019 moeten we nog even wachten, maar gelukkig is op 6 november de winnaar van de BookSpot Lezersprijs 2019 bekendgemaakt. Dit gebeurde bij 5 uur live op RTL 4! Er waren maar liefst 3 kanshebbers en dit waren allemaal toppers. De BookSpot Lezersjury heeft het dus erg moeilijk gehad, maar uiteindelijk is er toch één winnaar uit de bus gekomen. Nieuwsgierig of jouw favoriete boek de BookSpot Lezersprijs 2019 in de wacht heeft gesleept? Lees dan snel verder.

winnaar van de BookSpot Lezersprijs 2019Bron: BookSpot

De top 3 voor de BookSpot Lezersprijs 2019 is op 3 oktober 2019 is bekendgemaakt. Deze bestond uit de volgende boeken: 

Otmars zonen - Peter Buwalda (De Bezige Bij)

Terug naar Neerpelt - Lieve Joris (Atlas Contact)

De Bourgondiërs - Bart Van Loo (De Bezige Bij)

Op 6 november is de BookSpot Lezersjury, die bestaat uit 50 Vlaamse en Nederlandse lezers, samengekomen om te bepalen welk van de bovenstaande boeken de BookSpot Lezersprijs 2019 verdient. Ze hebben er lang over moeten discussiëren, maar uiteindelijk hebben ze een beslissing genomen. En nadat ook de online stemmen hierbij zijn opgeteld is de winnaar geworden.... Otmars zonen van Peter Buwalda!

Winnaar van de BookSpot Lezersprijs 2019Bron: De Bezige Bij

In Otmars zonen draait het om drie hoofdpersonages: de jonge Shell-employé Ludwig Smit, Shell-topman Johan Tromp en onderzoeksjournaliste Isabelle Orthel. Ludwig en Isabelle delen een kortstondig maar pijnlijk verleden in Twente – en ook Tromp is op zijn hoede voor deze vrouw, die hij leerde kennen in de Nigerdelta. Intussen rijst de vraag of het verstandig is dat Ludwig de gedreven journaliste toegang verleent tot zijn wereldberoemde stiefbroer, de concertpianist Dolf Appelqvist. Appelqvists aan waanzin grenzende licht lijkt – eindelijk – dovende, ware het niet dat hij in het bezit is van een verloren gewaand derde deel van Beethovens pianosonate opus 111.

De BookSpot Lezersprijs 2019 werd tijdens 5 uur live op RTL 4 uitgereikt door Susan Smit. Peter Buwalda wint niet alleen deze prachtige titel, maar ook een geldbedrag van €10.000!

Nu is het nog wachten op de winnaars van de BookSpot Literatuurprijs fictie en non-fictie 2019. Deze prijzen zullen op 14 november 2019 worden uitgereikt aan de winnaars! En hoewel Terug naar Neerpelt van Lieve Joris misschien niet de BookSpot Lezersprijs 2019 heeft gewonnen, maakt ze nog kans op de BookSpot Literatuurprijs non-fictie 2019. Deze prijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. Bekijk de hele shortlist voor de BookSpot Literatuurprijs 2019 HIER.

Bron: BookSpot

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Chicklit.nl top 6: februari 2019

  • Grappige boeken die je hardop laten lachen

  • De beste jeugdthrillers

  • 12 x sexy New Adults

  • 9x historische romans over Nederland

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen