• Home
  • Nieuws
  • Frozen 2 heeft grootste opening van een animatiefilm ooit

Frozen 2 heeft grootste opening van een animatiefilm ooit

Op 20 november 2019 ging dan eindelijk het langverwachte vervolg op Frozen in premiére! De fans hebben maar liefst 6 jaar lang op Frozen 2 moeten wachten en dat betekent dat ze massaal naar de bioscoop zijn gegaan. Eindelijk kunnen we weer genieten van Elsa, Anna, Kristoff, Sven en Olaf in een nieuw avontuur mét nieuwe liedjes! Wij beoordeelden Frozen 2 met 4 hartjes, lees de recensie HIER.

Frozen 2Bron: Disney

Over de hele wereld zijn Frozen-fans dit weekend massaal naar de bioscoop gerend om de sequel te bekijken. Frozen 2 gaat ruim over de eerder gevestigde records heen met maar liefst 350,2 miljoen dollar wereldwijd. Hierdoor heeft Frozen 2 het grootste openingsweekend van een animatiefilm in de geschiedenis! Op de tweede plaats staat The Lion King (Live-Action) met 245,9 miljoen dollar en op de derde plaats staat Toy Story 4 met 244,5 miljoen dollar. De top 3 wordt dus volledig gedomineerd door Disney films uit 2019. Daarnaast staat Frozen 2 van alle films die ooit zijn uitgebracht op de vijfde plaats.

Frozen 2Bron: Disney

In Frozen 2 gaan Elsa, Anna, Kristoff, Sven en Olaf op onderzoek uit. Ze reizen diep het magische bos in om de waarheid achter een groot geheim, dat Arendelle bedreigt, te achterhalen. Daarnaast wil Elsa dolgraag ontdekken waar haar magische krachten vandaan komen en heel misschien vindt ze het antwoord hierop ook in Frozen 2! Tijdens deze reis wordt de kijker getrakteerd op verschillende liedjes, waaronder ‘Into the Unknown’.

Bron: Deadline, Hollywoodreporter, Box Office, Disney

Lees ook: Dreamworks komt met de kerstspecial 'How To Train Your Dragon: Homecoming'

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • Dit is hoe Disney-prinsen er in het echt uitzien!

  • Er komen nog minstens 21 live-action Disney films

  • Zo zouden dieren uit Disneyfilms eruit zien als ze mens waren

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen