• Home
  • Nieuws
  • George R.R. Martin werkt aan een ander 'Game of Thrones' einde

George R.R. Martin werkt aan een ander 'Game of Thrones' einde

In 2019 is de immens populaire serie Game of Thrones tot een einde gekomen. Dit einde viel niet bij iedereen in de smaak en de fans hebben zelfs een petitie gestart om het laatste seizoen van Game of Thrones opnieuw te maken. Maar er is al aangegeven dat dit niet zal gebeuren, maar toch is er voor de teleurgestelde fans hoop! George R.R. Martin heeft namelijk gezegd dat het einde van de boeken anders zal zijn dan het einde van de serie!

George R.R. Martin heeft in een interview met het Duitse blad Welt aangegeven dat de fans van Game of Thrones ‘een einde kennen en niet het einde’. Ook zegt hij dat de makers van de serie hem hebben ingehaald, iets wat hij niet had verwacht. Hiermee hint de auteur naar een ander einde voor de boeken-serie ‘Het lied van ijs en vuur’ waar de tv-serie op gebaseerd is. George R.R. Martin vertelt dat hij bezig is met het schrijven van de laatste twee boeken die respectievelijk ‘The Winds of Winter’ en ‘A Dream of Spring’ gaan heten. Echter is de auteur al jaren bezig met het schrijven van deze twee boeken. Het laatste boek in de serie is namelijk alweer in 2011 uitgebracht.

Bron: HBO

George R.R. Martin zegt daarnaast dat hij een heel ander medium heeft om mee te werken dan de makers van de serie. Waar de makers maar 6 uur hadden om het verhaal af te ronden, heeft George R.R. Martin zeker 3000 manuscript pagina’s om te vullen. De auteur vertelt ook dat er heel veel karakters zijn die wel in de boeken, maar niet in de serie voorkomen en dat er een aantal karakters in de serie dood zijn, maar in de boeken nog leven. George R.R. Martin zegt dat wat de lezers ook van het eind gaan vinden, we in ieder geval weten hoe het met hen afloopt.

George R.R. Martin heeft aan de makers van de serie een aantal belangrijke verhaallijnen vertelt die hij voor ogen had. Isaac Hempstead-Wright, de acteur die de rol van Bran Stark speelt, vertelt in een interview dat de onthulling van Hodor en Bran Stark die uiteindelijk de koning zou worden, de verhaallijnen zijn die de auteur aan de makers van de serie heeft vertelt. Het zou dus zomaar kunnen dat we die verhaallijnen wel in de boeken gaan terugzien!

Het is voor de fans nu maar afwachten wanneer (en of) de laatste twee boeken worden uitgebracht. Laten we hopen dat George R.R. Martin, nu de serie is afgerond, de boeken snel af kan schrijven!

Bron: Welt, independent, esquire, TV guide.

Lees ook: HBO werkt aan een 'Game of Thrones' prequel over de Targaryens

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • Once Upon a Time feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

  • De leukste Perkamentus memes

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen