• Home
 • Nieuws
 • Dit weten we over 'The Witcher' seizoen 2

Dit weten we over 'The Witcher' seizoen 2

Heb jij ook zo genoten van het eerste seizoen van The Witcher en kan je geen genoeg krijgen van Geralt of Rivia? Dan hebben we goed nieuws! Netflix heeft namelijk bevestigd dat er een tweede seizoen van The Witcher gaat komen. Maar wat kunnen we daarvan verwachten? Wij hebben voor jullie uitgezocht wanneer we seizoen 2 kunnen gaan bingen, welke karakters er terug zullen keren én wat de plot voor The Witcher seizoen 2 gaat zijn. Lees snel verder!

 

De releasedatum van The Witcher seizoen 2

Al voordat het eerste seizoen op Netflix te zien was heeft de streamingdienst The Witcher vernieuwd met een tweede seizoen. Helaas is er nog geen exacte datum vrijgegeven, maar wel is er bekend gemaakt dat The Witcher seizoen 2 ergens in 2021 wordt gereleased.

The Witcher seizoen 2             The Witcher seizoen 2Bron: Netflix

 

De cast van The Witcher seizoen 2

In het eerste seizoen hebben we kennis gemaakt met een groot aantal karakters. Geralt, Yennefer en Ciri vertolkten in seizoen 1 de hoofdrollen. We zullen deze drie karakters dan ook zeker terugzien in The Witcher seizoen 2! De maker van de serie, Lauren Schmidt Hissrich, heeft in een verklaring laten weten dat we in het tweede seizoen terugkeren naar het Continent en dat de verhalen van Geralt, Yennefer en Ciri verder vertelt zullen worden. Het is nog niet bevestigd welke andere karakters uit het eerste seizoen zullen terugkeren voor The Witcher seizoen 2, maar het is goed mogelijk dat we onder andere Jaskier, Tissaia de Vries, Stregobor, Triss Merigold en Cahir terug zullen zien. In het tweede seizoen zullen we ook kennis maken met ten minste één nieuw karakter. Carmel Laniado (Dolittle) is namelijk gecast voor de rol van Violet. Violet wordt omschreven als een jong meisje wier speelse en eigenaardige gedrag een masker is voor een veel slimmer en sadistischer karakter. Violet zal in minimaal drie afleveringen te zien zijn in het tweede seizoen. 

 

Het plot van The Witcher seizoen 2

Een officieel plot is helaas nog niet vrijgegeven voor The Witcher seizoen 2. In een interview met Digital Spy heeft Lauren Schmidt Hissrich wel het volgende laten weten: “In het eerste seizoen hebben we voornamelijk de wereld en de karakters opgebouwd. We hebben ze allemaal op een avontuur gestuurd dat een domino-effect gaat hebben. In het tweede seizoen zullen al deze verhaallijnen van belang zijn. Zo zullen verschillende karakters elkaar gaan ontmoeten. De ene keer zullen ze elkaar wel mogen en de andere keer niet. Alles wat je tot nu toe gezien hebt, zoals Geralt en Yennefer, Geralt en Ciri, Yennefer en Ciri en alle verschillende koninkrijken die we maar amper gezien hebben in seizoen 1, zijn allemaal bouwstenen voor het tweede seizoen. Het verhaal wordt wat meer intens en zal iets meer gefocused zijn op de reizen die de karakters afleggen.”

The Witcher seizoen 2                 The Witcher seizoen 2Bron: Netflix, Katalin Vermes

In het eerste seizoen zijn er nog veel verhaallijnen open waar we waarschijnlijk in seizoen 2 meer over zullen zien. In het laatste gevecht heeft Yennefer bijvoorbeeld haar magie gebruikt om het leger van Nilfgaard te verslaan. Maar daarna was er geen spoor meer van haar te zien. Waar is ze heen? En is ze verzwakt door het gevecht? Ook zagen we dat Geralt en Ciri eindelijk elkaar gevonden hadden. Het zou kunnen dat we in seizoen 2 zullen zien hoe hij Ciri gaat trainen om een Witcher te worden. Maar na het gesprek dat hij heeft gehad met zijn moeder zou het ook kunnen dat hij zijn kind niet door dezelfde pijn wil loodsen als hij zelf heeft ondergaan. 

Daarnaast is The Witcher gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Andrzej Sapkowski. Het eerste seizoen was gebaseerd op de boeken The Sword of Destiny, The Last Wish (beide zijn verhalenbundels) en deels op het eerste boek Blood of Elves. Het zou dus logisch zijn als seizoen 2 gebaseerd wordt op de boeken Blood of Elves (het eerste boek) en Time of Contempt (het tweede boek).

Kortom, er is genoeg stof voor The Witcher seizoen 2!

The Witcher seizoen 2Bron: Netflix

 

The Witcher anime film

Netflix heeft daarnaast aangekondigd dat ze werken aan een Anime film over The Witcher. Lauren Schmidt Hissrich zal ook de animefilm gaan maken. De film gaat The Witcher: Nightmare of the Wolf heten en het zal worden gemaakt door dezelfde studio als Avatar: The Legend of Korra. De film zal volgens een verklaring van Netflix de wereld van The Witcher uitbreiden en ons meenemen naar een nieuwe bedreiging voor het Continent. Een officieel plot heeft de streamingdienst nog niet vrijgegeven. Ook is het nog niet bekend of Henry Cavill, die de rol van Geralt in de serie vertolkt, ook de stem zal inspreken voor de animefilm.

Bron: Ew.com, Screenrant, Variety, Digital Spy, Deadline.

Lees ook: Dit waren in 2019 de best bekeken films en series op Netflix

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • 10 Netflix tips die je moet weten

 • De beste Young Adult sprookjes

 • De leukste vrouwen series op Netflix

 • TV-series: must-see volgens de redactie!

 • Once Upon A Time seizoen 7 komt niet op Netflix

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen