• Home
 • Nieuws
 • Dit weten we over 'The Witcher' seizoen 2

Dit weten we over 'The Witcher' seizoen 2

Heb jij ook zo genoten van het eerste seizoen van The Witcher en kan je geen genoeg krijgen van Geralt of Rivia? Dan hebben we goed nieuws! Netflix heeft namelijk bevestigd dat er een tweede seizoen van The Witcher gaat komen. Maar wat kunnen we daarvan verwachten? Wij hebben voor jullie uitgezocht wanneer we seizoen 2 kunnen gaan bingen, welke karakters er terug zullen keren én wat de plot voor The Witcher seizoen 2 gaat zijn. Lees snel verder!

 

De releasedatum van The Witcher seizoen 2

Al voordat het eerste seizoen op Netflix te zien was heeft de streamingdienst The Witcher vernieuwd met een tweede seizoen. Helaas is er nog geen exacte datum vrijgegeven, maar wel is er bekend gemaakt dat The Witcher seizoen 2 ergens in 2021 wordt gereleased.

The Witcher seizoen 2             The Witcher seizoen 2Bron: Netflix

 

De cast van The Witcher seizoen 2

In het eerste seizoen hebben we kennis gemaakt met een groot aantal karakters. Geralt, Yennefer en Ciri vertolkten in seizoen 1 de hoofdrollen. We zullen deze drie karakters dan ook zeker terugzien in The Witcher seizoen 2! De maker van de serie, Lauren Schmidt Hissrich, heeft in een verklaring laten weten dat we in het tweede seizoen terugkeren naar het Continent en dat de verhalen van Geralt, Yennefer en Ciri verder vertelt zullen worden. Het is nog niet bevestigd welke andere karakters uit het eerste seizoen zullen terugkeren voor The Witcher seizoen 2, maar het is goed mogelijk dat we onder andere Jaskier, Tissaia de Vries, Stregobor, Triss Merigold en Cahir terug zullen zien.

In het tweede seizoen zullen we ook kennis maken met een aantal nieuwe karakters. Carmel Laniado (Dolittle) is gecast voor de rol van Violet. Violet wordt omschreven als een jong meisje wier speelse en eigenaardige gedrag een masker is voor een veel slimmer en sadistischer karakter. Violet zal in minimaal drie afleveringen te zien zijn in het tweede seizoen. 

Kristofer Hivju (Tormund in Game of Thrones) zal de rol van Nivellen vertolken. Nivellen is de leider van een groep struikrovers en moordenaars. Hij werd de leider nadat zijn vader was vermoord. Toen hij op een dag een jonge priesteres verkrachtte tijdens een berovering werd hij vervloekt. Hij veranderde in een monster. Hij heeft een geschiedenis met een ander nieuw karakter, Vereena.

Bron: HBO

Paul Bullion (Billy Kitchen in Peaky Blinders) zal de rol van Lambert spelen. Lambert is een van de jongere Witchers van Kaer Morhen. Lambert staat bekend om zijn houding, ongeduld en slechte manieren. Lambert speelt een grote rol in Ciri’s leven, hij leert haar hoe ze moet vechten.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Paul Bullion (@paulbullionlive) op

Thue Ersted Rasmussen heeft vooral in Deense films en series gespeeld en zal de rol van Eskel spelen. Ook Eskel is een Witcher en een oude vriend van Geralt. Eskel is rustig en redelijk. Ook hij helpt met de training van Ciri.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Thue Rasmussen (@thuerasmussen) op

Yasen Atour (Mission: Impossible - Rogue Nation) speelt de rol van Coën. Coën is de derde Witcher die we gaan ontmoeten in The Witcher seizoen 2. Hij bracht zijn eerste winter in Kaer Morhen door en trainde Ciri in zwaardvechten. Coën is geen doorsnee Witcher aangezien hij littekens heeft van een ziekte die hij als kind heeft opgelopen. Dit betekent dat hij ofwel zijn training als Witcher later begon dan gebruikeijk is of hij heeft de ziekte later opgelopen.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Y A S E N A T O U R (@yasenatour) op

Aisha Fabienne Ross (The Danish Girl) gaat de rol van Lydia vertolken. Lydia is een nieuwe tovenares en de assistent van Vilgefortz. Lydia heeft een tragisch verhaal. Ze kan alleen maar communiceren via telepathie nadat ze door een vervloekt artefact ernstige verwondingen opliep.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aisha Fabienne Ross (@aishafabienneross) op

Mecia Simson (The Hunt) speelt de rol van Francesca. Ook Francesca is een tovenares. Ze is de tovenares van de elven en tevens de koningin van de elven van Dol Blathanna. Ze is één van de stichters van een geheime organisatie van tovenaressen en ze wordt gezien als een van de mooiste vrouwen ter wereld.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mecia Simson (@meciasimson) op

Agnes Bjorn (dit is haar eerste acteerrol) gaat de rol van Vereena vertolken. Vereena is een krachtige Bruxa, een type vampier die de gedaante van een donkerharige jonge vrouw kan aannemen. Haar natuurlijke vorm is een grote, zwarte vleermuis met scherpe tanden en klauwen. Ze wordt verliefd op Nivellen. Bruxae spreken hun eigen taal. Hierdoor is Vereena erg stil.

 

Het plot van The Witcher seizoen 2

Een officieel plot is helaas nog niet vrijgegeven voor The Witcher seizoen 2. In een interview met Digital Spy heeft Lauren Schmidt Hissrich wel het volgende laten weten: “In het eerste seizoen hebben we voornamelijk de wereld en de karakters opgebouwd. We hebben ze allemaal op een avontuur gestuurd dat een domino-effect gaat hebben. In het tweede seizoen zullen al deze verhaallijnen van belang zijn. Zo zullen verschillende karakters elkaar gaan ontmoeten. De ene keer zullen ze elkaar wel mogen en de andere keer niet. Alles wat je tot nu toe gezien hebt, zoals Geralt en Yennefer, Geralt en Ciri, Yennefer en Ciri en alle verschillende koninkrijken die we maar amper gezien hebben in seizoen 1, zijn allemaal bouwstenen voor het tweede seizoen. Het verhaal wordt wat meer intens en zal iets meer gefocused zijn op de reizen die de karakters afleggen.”

The Witcher seizoen 2                 The Witcher seizoen 2Bron: Netflix, Katalin Vermes

In het eerste seizoen zijn er nog veel verhaallijnen open waar we waarschijnlijk in seizoen 2 meer over zullen zien. In het laatste gevecht heeft Yennefer bijvoorbeeld haar magie gebruikt om het leger van Nilfgaard te verslaan. Maar daarna was er geen spoor meer van haar te zien. Waar is ze heen? En is ze verzwakt door het gevecht? Ook zagen we dat Geralt en Ciri eindelijk elkaar gevonden hadden. Het zou kunnen dat we in seizoen 2 zullen zien hoe hij Ciri gaat trainen om een Witcher te worden. Maar na het gesprek dat hij heeft gehad met zijn moeder zou het ook kunnen dat hij zijn kind niet door dezelfde pijn wil loodsen als hij zelf heeft ondergaan. 

Daarnaast is The Witcher gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Andrzej Sapkowski. Het eerste seizoen was gebaseerd op de boeken The Sword of Destiny, The Last Wish (beide zijn verhalenbundels) en deels op het eerste boek Blood of Elves. Het zou dus logisch zijn als seizoen 2 gebaseerd wordt op de boeken Blood of Elves (het eerste boek) en Time of Contempt (het tweede boek).

Kortom, er is genoeg stof voor The Witcher seizoen 2!

The Witcher seizoen 2Bron: Netflix

 

The Witcher anime film

Netflix heeft daarnaast aangekondigd dat ze werken aan een Anime film over The Witcher. Lauren Schmidt Hissrich zal ook de animefilm gaan maken. De film gaat The Witcher: Nightmare of the Wolf heten en het zal worden gemaakt door dezelfde studio als Avatar: The Legend of Korra. De film zal volgens een verklaring van Netflix de wereld van The Witcher uitbreiden en ons meenemen naar een nieuwe bedreiging voor het Continent. Een officieel plot heeft de streamingdienst nog niet vrijgegeven. Ook is het nog niet bekend of Henry Cavill, die de rol van Geralt in de serie vertolkt, ook de stem zal inspreken voor de animefilm.

Bron: Ew.com, Screenrant, Variety, Digital Spy, Deadline.

Lees ook: Dit waren in 2019 de best bekeken films en series op Netflix

Nieuwste artikelen

 • Net goed – Tjibbe Veldkamp

 • Zusje van mij - Mikaela Bley

 • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

 • Wat vrouwen willen - Maxine Mei-Fung Chung

 • Schoon - Alia Trabucco Zerán

Gerelateerde artikelen

 • 10 Netflix tips die je moet weten

 • De beste Young Adult sprookjes

 • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

 • De leukste vrouwen series op Netflix

 • Netflix codes

Zoek in artikelen