• Home
 • Nieuws
 • Dit weten we tot nu toe over de Marvel-serie 'Loki'

Dit weten we tot nu toe over de Marvel-serie 'Loki'

Pas op! Spoilers voor Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame!

Iedereens favoriete slechterik Loki uit het Marvel universum krijgt binnenkort zijn eigen tv-serie op Disney+! In Avengers: Infinity War zagen we hoe Loki werd vermoord, maar in Avengers: Endgame was te zien hoe de Loki uit de eerste Avengers film wist te ontsnappen met de Tesseract. Maar wat kunnen we dan gaan verwachten van de Loki tv-serie? Wij zochten het voor je uit!

Bron: Marvel Studios, Disney.

 

Waar gaat Loki over?

Zoals gezegd wist Loki in Avengers: Endgame door middel van de Tesseract te ontsnappen. Dit is een belangrijk uitgangspunt voor de tv-serie, want de officiële synopsis luidt als volgt: "Loki zal door het verleden van de mensheid reizen en een onverachte beïnvloeder zijn van historische gebeurtenissen".  We zullen Loki in de tv-serie dus zien gedurende verschillende tijdsperiodes. Loki is namelijk door te ontsnappen met de Tesseract een compleet andere tijdlijn ingegaan. Het laatste wat hij zich herinnert is dat de Hulk hem in elkaar heeft geslagen. Alle dingen die hij daarna heeft meegemaakt, heeft deze Loki dus nog niet meegemaakt. Hierdoor is dit een andere Loki dan die we gewend zijn! Volgens Tom Hiddleston, die de rol van Loki vertolkt, moet er bij hem nog een psychologische evolutie plaatsvinden. Marvel heeft ook al de eerste trailer voor Loki vrijgegeven. Deze is HIER te bekijken.

Volgens geruchten zal de serie Loki een directe set-up zijn voor de gebeurtenissen in Thor: Love and Thunder. Naar verluidt zullen we zien hoe Loki terugkeert naar de 'echte' MCU tijdlijn met een alternatieve versie van Mjolnir. Hiermee wordt Jane Foster veranderd in The Mighty Thor. Helaas is dit nog niet bevestigd door Disney. Wel heeft Bob Iger, de baas van Disney, onthuld dat Loki op de een of andere manier verbonden zal zjin met Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Op welke manier de serie en de film verbonden zullen zijn is nog niet bekend. 

De opnames van Loki zijn ondertussen afgerond. Tom Hiddleston deelde tijdens de opnames wel een grappig filmpje van de set. Hierop is te zien dat de stunts niet altjd vlekkeloos verliepen...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tom Hiddleston (@twhiddleston) op

Welke acteurs spelen erin?

Naast Tom Hiddleston, die weer in de huid van Loki zal kruipen, zijn er verschillende andere acteurs bekend gemaakt die een rol in de serie zullen gaan spelen. Zo zijn onder andere Owen Wilson (Night at the Museum) en Sophia Di Martino (Yesterday) allebei gecast voor een rol in de Marvel-serie. Owen Wilson vertolkt de rol van Mobius M. Mobius. In de trailer die is uitgebracht is te zien dat hij (waarschijnlijk) aan de kant van Loki staat. Hij vertelt Loki namelijk over zijn verleden. De rol van Sophia Di Martino is nog erg mysterieus, Marvel heeft nog niet naar buiten gebracht welke rol ze zal gaan spelen. Er gaan geruchten rond dat Sophia Di Martino de rol van Lady Loki zal gaan spelen. Dit is echter nog niet bevestigd. Ook is het nog niet bekend of Chris Hemsworth, die de rol van Thor vertolkt, in de serie te zien zal zijn. 

Bron: Mediapro, Kudos Film and Television

 

Releasedatum Loki

De tv-serie Loki zal op 11 juni 2021 op Disney+ te zien zijn. De serie is bedoeld als miniserie en zal in totaal 6 afleveringen bevatten. 

 

Bron: EW. Com, Screenrant, Variety.

Lees ook: De leukste geïmproviseerde Marvel scènes

Nieuwste artikelen

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

 • Campinggasten – Liz Ouwens

 • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

 • Liefde in het spel - Elena Armas

 • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

 • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

 • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

 • Top 10 ergste Disney slechteriken

 • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

 • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

Zoek in artikelen