• Home
 • Nieuws
 • Dit is 'The Green Knight' trailer gebaseerd op de legende van Arthur

Dit is 'The Green Knight' trailer gebaseerd op de legende van Arthur

De legende van Arthur is nog steeds een grote inspiratiebron voor vele verhalen. Binnenkort komt er weer een film uit die gebaseerd is op deze legende, namelijk The Green Knight. Deze verfilming is in een fantasy jasje gestoken en The Green Knight trailer ziet er duister en grimmig uit. Het belooft een spannende film te worden!

The Green Knight trailer                   The Green Knight trailerBron: Wild Atlantic Pictures

 

Waar gaat The Green Knight over?

Zoals gezegd is The Green Knight gebaseerd op de legende van Arthur en in de film volgen we het verhaal van de gallante, maar tevens koppige Sir Gawain. Hij is de neef van koning Arthur en hij wil bewijzen dat hij een plek verdient aan de Ronde Tafel. Wanneer koning Arthur aan hem vraagt of hij een verhaal over één van zijn overwinningen kan vertellen, bekend Sir Gawain dat hij die nog niet heeft gehad. Om naam voor zichzelf te maken, gaat Gawain op een zoektocht naar de onzichtbare Green Knight om hem uit te dagen. Maar hij komt er al snel achter dat de weg naar de overwinning zwaar is en vol zit met magische wezens en vergoten bloed. Met een combinatie van zijn wilskracht, slimheid en kracht moet Sir Gawain de obstakels zien te overwinnen en zijn eer zien veilig te stellen om zijn legendarische status in het koninkrijk te verdienen. 

The Green Knight is geregisseerd door David Lowery (Peter and the Dragon) en Dev Patel (Chappie) speelt de rol van Sir Gawain. Alicia Vikander (Tomb Raider) gaat de rol van Essel vertolken en The Green Knight wordt gespeeld door Ralph Ineson (Harry Potter and the Deathly Hallows). 

 

Ben je benieuwd geworden naar The Green Knight trailer? Bekijk hem dan snel hieronder!

Op 29 mei draait de film in de Amerikaanse bioscopen. Of The Green Knight dan ook meteen in Nederland te zien zal zijn is nog niet bekend gemaakt.

Bron: EW.com, Movieweb.

Lees ook: Fantasy miniseries

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • De beste Young Adult sprookjes

 • Weekend-special: GRATIS ebook Fallen downloaden

 • De leukste bovennatuurlijke series op Netflix

 • Nog een Pretty Little Liars promo!

 • De trailer van The Little Mermaid is er – zonder Ariel

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen