• Home
  • Nieuws
  • Disney werkt aan de live-action film Rapunzel

Disney werkt aan de live-action film Rapunzel

De leuke film Rapunzel (Tangled), waarin de Disney prinses Rapunzel de hoofdrol speelt, komt alweer uit 2010. Het is tegenwoordig de tijd van remakes, reboots en live-action films. Zo heeft Disney onder andere Aladdin, The Lion King en Mulan al verfilmd. Nu heeft Disney bevestigd dat er ook gewerkt wordt aan een live-action film van Rapunzel!

De film Rapunzel heeft naast de film die is uitgebracht al diverse vervolgen gehad. Zo bracht Disney de korte film Tangled Ever After uit en sinds 2017 kunnen we genieten van Tangled: The series. Maar dat is dus niet alles! Want Disney werkt nu aan een live-action film van Rapunzel. Ashleigh Powell (The Nutcracker and the Four Realms) gaat het script van de live-action film Rapunzel schrijven en de film zal geproduceerd worden door Michael De Luca (Captain Phillips). De live-action film Rapunzel zal niet direct op Disney+ te zien zijn, maar zal in eerste instantie worden uitgebracht in de bioscopen.

Disney heeft nog niet bekend gemaakt of de live-action film een remake gaat worden van de Disney film uit 2010, of dat de live-action film meer gebaseerd wordt op het originele sprookje.

Bron: Disney

 

Waar gaat de film Rapunzel over?

Rapunzel zit al haar hele leven opgesloten in een toren met alleen Mother Gothel als gezelschap. Ze heeft de toren nog nooit verlaten. Wanneer de meest gezocht (en charmante) dief van het land op de vlucht is, komt hij een toren tegen. Hij wil zich hier verstoppen, maar rekent er niet op dat Rapunzel in de toren opgesloten zit. Ze slaat hem met een koekenpan bewusteloos en als hij weer bijkomt zit hij gevangen in haar haar. Ze maakt een deal met Flynn: als hij haar de lampionnen laat zien die elk jaar op haar verjaardag te zien zijn, dan geeft zij hem de kroon terug die hij gestolen heeft. 

Disney heeft verder nog niet veel bekend gemaakt over de live-action film Rapunzel. Er is nog geen plot, cast of releasedatum bekend. Wij houden jullie op de hoogte!

Bron: The Disinsider, Screenrant, Cinemablend

Lees ook: Aladdin 2 is officieel aangekondigd

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • Er komen nog minstens 21 live-action Disney films

  • Dit is hoe Disney-prinsen er in het echt uitzien!

  • Zo zouden dieren uit Disneyfilms eruit zien als ze mens waren

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen