• Home
  • Nieuws
  • Er is een 'The Last of Us' serie in de maak

Er is een 'The Last of Us' serie in de maak

Gameverfilmingen zijn al jarenlang erg populair. Zo zijn er verschillende films van Tomb Raider gemaakt én is er aangekondigd dat er een verfilming van de gamefranchise Uncharted in de maak is. Nu is er bekend gemaakt dat HBO werkt aan een tv-serie van de populaire game The Last of Us!

 

Waar gaat The Last of Us over?

The Last of Us speelt zich 20 jaar na een pandemie af, waardoor een groot deel van de wereldbevolking is getransformeerd tot 'zombies'. In het verhaal volgen we Joel. Hij heeft de pandemie overleeft en probeert in de wereld die vol is met geïnfecteerden te overleven. Joel krijgt de opdracht om een 14-jarig meisje genaamd Ellie uit een militaire quarantaine zone te smokkelen. Ellie is namelijk erg speciaal. Ze is geïnfecteerd met het virus waardoor de mensheid is veranderd in zombie-achtige wezens, maar zelf is Ellie niet veranderd in één van die monsters. Samen proberen ze te overleven.

Bron: Naughty Dog, Sony Computer Entertainment

De serie zal grotendeels gebaseerd zijn op de gebeurtenissen uit het eerste spel. Echter wordt op 29 mei The Last of us II uitgebracht en het zou zomaar kunnen dat de The Last of Us serie hier ook verhaallijnen uit gaat gebruiken.

De The Last of Us tv-serie zal door niemand minder dan Neil Druckmann geschreven worden. Hij is de schrijver en creative director van de game zelf. Hij zal dus ook betrokken zijn bij de tv-serie als schrijver. De serie zal gemaakt worden door de maker van de serie Chernobyl, Craig Mazin. Neil Druckmann zelf is erg enthousiast over deze samenwerking. Zo tweette hij er het volgende over: "Ik kan niet geloven dat we samenwerken met een van mijn favoriete schrijvers om Ellie en Joel's reis naar HBO te brengen." 

Craig Mazin is zelf ook erg enthousiast over de samenwerking met Neil Druckmann: "Neil Druckmann is zeker weten een van de beste verhaalvertellers in de video game wereld {...}. Om de kans te krijgen om dit adembenemende werk te adapteren tot een tv-serie is een droom van mij. En ik voel me vereerd dat ik dit samen met Neil mag doen."

Neil Druckmann voegt daar nog aan toe dat hij heel blij is met Craig en HBO als partners en dat hij ontzettend enthousiast is om met hen samen te gaan werken.

De The Last of Us serie is nog maar net aangekondigd. Dus er is nog geen cast, releasedatum en officieel plot bekend gemaakt. 

Bron: EW.com, Screenrant.

Lees ook: Er komt een Tomb Raider 2

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • Games met goede verhaallijnen

  • Uncharted film in de maak met Tom Holland

  • Fallout tv-serie in de maak

Zoek in artikelen