• Home
  • Nieuws
  • Dit kunnen we verwachten van het laatste deel van 'An Ember in the Ashes' van Sabaa Tahir

Dit kunnen we verwachten van het laatste deel van 'An Ember in the Ashes' van Sabaa Tahir

In 2020 wordt het allerlaatste deel uitgebracht van de An Ember in the Ashes-serie (in het Nederlands uitgebracht onder de naam Vuur en As) van Sabaa Tahir. Tot nu toe was er nog niet veel bekend over dit laatste deel van deze serie, maar Sabaa Tahir heeft in een interview met Entertainment Weekly al wat meer bekend gemaakt. Zo is de titel, de cover en de releasedatum onthuld én vertelt Sabaa Tahir wat we kunnen verwachten van het slotstuk van de serie.

Het allerlaatste deel van An Ember in the Ashes zal A Sky Beyond the Storm gaan heten en zal op 1 december 2020 worden uitgebracht. Het duurt dus nog eventjes voordat we het boek daadwerkelijk kunnen gaan lezen. De Nederlandse releasedatum en titel van dit laatste deel zijn nog niet bekend gemaakt. De fans moeten al een tijdje wachten op dit laatste deel. Deel 3 is namelijk al in 2018 uitgebracht. Eindelijk is nu ook de cover van het laatste deel vrijgegeven. Bekijk hem snel hieronder:

Bron: Penguin Random House, EW.com

 

Waar gaat A Sky Beyond the Storm over?

Sabaa Tahir heeft alvast een tipje van de sluier opgelicht over het verhaal van A Sky Beyond the Storm. In dit laatste deel worden we nog dieper meegenomen in de gedachtes van de slechterik de Nightbringer. We duiken in nieuwe allianties, waarvan de meest verrassende alliantie die van Laia en de Blood Shrike is. Beide vrouwen zijn geboren in oorlog, zij het op verschillende manieren. Beide weten ze wat het betekent als de Nightbringer en zijn bondgenoten zouden winnen. De Soul Catcher, die voorheen bekend stond als Elias, wil het liefst alleen gelaten worden en zijn taak als Reaper uitvoeren. Maar Sabaa Tahir vertelt dat ze het leuk vindt om onrust in zijn leven te brengen, dus Elias zal geen rust krijgen in A Sky Beyond the Storm.

Verder vertelt de auteur dat we een bekend karakter terug zullen zien in het laatste deel. Veel lezers zijn fan van het karakter Musa of Adisa. Hij is een soort oudere broer voor Laia en in deel 3 is hij een belangrijk bijkarakter. In A Sky Beyond the Storm zal hij een grotere rol krijgen, maar hij zal nog steeds even arrogant zijn als altijd. 

Sabaa Tahir vertelt daarnaast dat A Sky Beyond the Storm haar favoriete deel is en dat ze het einde van de serie jaren geleden al bedacht heeft. Het lot van sommige karakters heeft ze zelfs 12 jaar geleden al bedacht toen ze net begon met het schrijven van de serie! De auteur vertelt dat ze voornamelijk de details moest bedenken. 'Wat zeggen de karakters tegen elkaar? Waar zijn ze emotioneel gezien? Hoe krijg ik iedereen waar ze uiteindelijk moeten zijn? Hoe verwerk ik de overkoepelende thema's van de serie in het verhaal, zodat ik een conclusie kan schrijven die trouw blijft aan de gehele serie?' aldus Sabaa Tahir. Ze vertelt ook dat ze eerst een karakter had gedood, maar dit uiteindelijk heeft teruggedraaid omdat ze geen karakters wil doden alleen maar om een shock te creëren bij de lezers. Daarnaast heeft de auteur zich de volgende vraag gesteld: "Hoe houden we vast aan hoop terwijl we aan het lijden zijn, pijn hebben en worstelen met alles wat de wereld op ons afgooit." Ze vertelt dat ze honderden pagina's lang over deze vraag heeft nagedacht en dat ze die in A Sky Beyond the Storm heeft beantwoord.

We moeten helaas nog wel tot 1 december geduld hebben voordat we eindelijk weten hoe de serie af zal lopen.

Bron: EW.com.

Lees ook: Lees de eerste twee hoofdstukken van Imagine me van Tahereh Mafi

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

Zoek in artikelen