• Home
  • Nieuws
  • Alle films en series die zijn gestopt met filmen vanwege het Coronavirus

Alle films en series die zijn gestopt met filmen vanwege het Coronavirus

Voor filmliefhebbers is er niet zulk goed nieuws, vanwege het Coronavirus zijn er veel films uitgesteld.  Maar nu is er bekend gemaakt dat er ook heel veel films en series tijdelijk stoppen met de opnames vanwege het Coronavirus. Uiteraard gaat de gezondheid voor en is het belangrijk dat het Coronavirus in de kiem gesmoord wordt, maar dit betekent wel dat het langer duurt voordat films en series in de bioscopen en op streamingdiensten komen te staan. In dit artikel zetten we alle opnames die gestopt zijn onder elkaar.

In Venetië waren de opnames begonnen voor Mission: Impossible 7 met Tom Cruise. Maar toen Italië het epicentrum van het Coronavirus werd zijn de opnames van de nieuwe Mission: Impossible film al snel stil gelegd. Ook zijn de opnames voor Jurassic World: Dominion gestopt. De opnames zouden plaatsvinden in Londen, maar zijn voor nu stil gelegd. De film zou eigenlijk in juni 2021 in de bioscopen uitkomen, maar het is nog onduidelijk of dit nu nog haalbaar is.

Daarnaast heeft Disney besloten om de productie van al zijn live-action films stil te leggen. Zo liggen nu de opnames voor The Little Mermaid, de Home Alone reboot, The Last Duel, Nightmare Alley, Peter Pan & Wendy, Shrunk en Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings stil. Ook liggen de opnames stil voor The Falcon and the Winter Soldier, Loki en WandaVision. Deze aankomende Marvel series zullen allemaal uitgebracht worden op Disney+.

Maar dit zijn niet de enige films en series die stilgelegd worden. Zo heeft Netflix besloten om de opnames van al hun series stil te leggen. Dit betekent dat onder andere de opnames van het vierde seizoen van Stranger Things, het tweede seizoen van The Witcher en het vijfde seizoen van Lucifer momenteel gestopt zijn. 

Bron: Netflix

Ook Warner Bros. heeft besloten om veel van hun series stil te leggen. In een verklaring vertelt Warner Bros. dat ze 'de productie van meer dan 70 series stilleggen'. Ze vertellen dat er momenteel geen gevallen van COVID-19 zijn bevestigd van iemand op de set, maar de gezondheid en veiligheid van hun werknemers, cast en crew heeft top prioriteit. Dit betekent dat onder andere de opnames van Riverdale, Supernatural, The Batman en The Flash stil liggen.

Verder zijn Grey's Anatomy, The Morning Show, The Handmaid's Tale, The Good Fight, NCIS, Bull, Lord of the Rings, Young Sheldon, The Walking Dead, Fear The Walking Dead, See, Supergirl, Euphoria, Fargo, Peaky Blinders en Dynasty gestopt met de opnames.

Naast dat al deze films en series zijn gestopt met de opnames, zijn alle bioscopen in Nederland gesloten tot en met 6 april. 

Bron: EW.com, Movieweb,Variety.

Lees ook: Netflix tip! Op deze manier kijk je meer films en series

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Netflix codes

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

  • Pikante films op Netflix

Zoek in artikelen