• Home
  • Nieuws
  • Netflix en Disney+ verlagen beeldkwaliteit

Netflix en Disney+ verlagen beeldkwaliteit

Zit jij de laatste tijd ook veel films en series te bingen op Netflix en Disney+? Dan zou het zomaar kunnen dat je al gemerkt hebt dat de beeldkwaliteit lager is dan normaal. Dat kan kloppen want zowel Disney+ als Netflix hebben besloten om de beeldkwaliteit van hun streamingdienst voor de komende 30 dagen te verlagen in Europa! 

 

Nog geen DIsney+? Kijk nu 7 dagen gratis klik HIERJe kan je hier aanmelden voor een maandabonnement van €6,99. Je betaalt 0,01 cent om je account te verifiëren. Wil je alleen 7 dagen gratis kijken en niet vastzitten aan een abonnement? Gan dan naar je Disney+ account en naar het kopje 'account'. Hier kan je je abonnement opzeggen. Je kan dan wel nog 7 dagen gratis kijken, maar er worden daarna geen kosten in rekening gebracht.

Bron: Shutterstock.com

Zowel Netflix als Disney+ gaan de beeldkwaliteit verlagen om te zorgen dat het internet door het vele gebruik niet vast gaat lopen. Doordat veel mensen momenteel verplicht thuis zitten is er een stijging te zien in het gebruik van streamingdiensten als Netflix en Disney+. Om te zorgen dat iedereen hier gewoon gebruik van kan blijven maken hebben de twee streamingdiensten ervoor gekozen om de beeldkwaliteit te verlagen. Netflix zegt er het volgende over in een verklaring aan The Verge: "Netflix heeft besloten om de bit rates te verminderen over alle streams in Europa voor 30 dagen. We denken dat dit het verkeer van Netflix in Europa zal verlagen met ongeveer 25% terwijl we er ook voor zorgen dat al onze leden nog steeds een goede kwaliteit hebben."

Ook Kevin Mayer, de voorzitter van Direct-to-Consumer and International division van Disney+ heeft een verklaring afgelegd over de verlaagde beeldkwaliteit: "Vanwege de hoge vraag naar Disney+ zijn we actieg bezig om ons gebruik van bandbreedte te verlagen met 25%. In de komende dagen gaan we dit goed monitoren en samenwerken met internet providers en als het moet de bit rates nog verder verlagen om te zorgen dat iedereen gebruik kan blijven maken van het internet."

We moeten het de komende tijd dus doen met een verlaagd beeldkwaliteit van Netflix en Disney+, maar hierdoor wordt er wel voor gezorgd dat er op internet geen ophopingen ontstaan en dat iedereen gebruik van de diensten kan blijven maken. 

Bron: BBC, The Verge, Variety.

Lees ook: De beste streamingdiensten op een rijtje

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Pikante films op Netflix

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

  • Once Upon A Time seizoen 7 komt niet op Netflix

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen