• Home
  • Nieuws
  • George R.R. Martin wilde een Westworld crossover met Game of Thrones

George R.R. Martin wilde een Westworld crossover met Game of Thrones

Pas op! Spoilers voor Westworld seizoen 3

Het had niet veel gescheeld of Westworld en Game of Thrones hadden misschien wel een crossover gehad! Tenminste als het aan de schrijver George R.R. Martin lag, de schrijver van de boekenserie waarop Game of Thrones gebaseerd is. Hij wilde al sinds het allereerste seizoen van Westworld een crossover doen met Game of Thrones! Dat is helaas niet gelukt, maar in seizoen 3 had Westworld wel iets leuks in petto voor de fans van Game of Thrones...

In de tweede aflevering van het derde seizoen van Westworld was een grote verwijzing naar Game of Thrones te zien. Wanneer Bernard en Stubbs door de gangen van het tech lab lopen zien we twee medewerkers, die gespeeld worden door David Benioff en D.B. Weis - de makers van Game of Thrones - een plan bedenken om de draak Drogon naar Costa Rica te smokkelen. Bekijk hieronder de scène:

De makers van Westworld, Lisa Joy en Jonathon Nolan, vertellen in een interview met Variety dat ze goed bevriend zijn met David Benioff en D.B. Weis. Hierdoor konden ze hun makkelijk vragen voor hun cameo in Westworld. Maar ze vertellen ook het volgende: "We zijn ook bevriend met George R.R. Martin en George heeft sinds het eerste seizoen gezegd: 'we moeten een crossover doen met Game of Thrones'. George is van origine een schrijver voor televisie en in de tv wereld wordt er wel vaker een crossover gedaan met een andere serie waar de fans dan vaak heel enthousiast over zijn. George heeft altijd gepitcht dat we een crossover moeten doen. Hij wilde dat we een complete Game of Thrones wereld in Westworld gingen maken."

Helaas is deze crossover er nooit van gekomen, en is het volgens de makers van Westworld ook niet mogelijk om een complete crossover te doen. Maar met deze cameo hebben ze toch een beetje gehoor kunnen geven aan het verzoek van George R.R. Martin. Daarnaast is de draak die je ziet de 'echte' Drogon. De makers van Westworld konden namelijk samenwerken met Pixamundo, het bedrijf dat de draken voor Game of Thrones heeft gemaakt. De draak die in Westworld te zien is, is dus de echte Drogon!

Bron: Variety.

Lees ook: George R.R. Martin zegt het nieuwe Game of Thrones boek af te maken tijdens quarantaine

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

  • Once Upon a Time feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • De leukste Perkamentus memes

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen