The Hunger Games prequel wordt verfilmd

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat Suzanne Collins een The Hunger Games prequel boek geschreven heeft genaamd De ballade van slangen en zangvogels. Op 19 mei is het zover, dan kunnen we eindelijk dit nieuwe boek gaan lezen in de wereld van The Hunger Games! Maar er is nog meer goed nieuws, want de filmmaatschappij Lionsgate heeft officieel bevestigd dat ze De ballade van slangen en zangvogels gaan verfilmen!

Waar gaat The Hunger Games prequel over?

In The Hunger Games prequel maken we kennis met een jonge president Snow. Het is de ochtend van de boeteceremonie waarmee de tiende jaarlijkse Hongerspelen worden ingeluid. In het Capitool bereidt de achttienjarige Coriolanus Snow zich voor op zijn enige kans op roem en succes, als mentor in de spelen. Zijn ooit zo machtige familie heeft het moeilijk en hoe het hun verder zal vergaan, hangt af van Coriolanus' prestaties. Hij moet charmanter, slimmer en geraffineerder te werk gaan dan zijn medestudenten en zijn tribuut naar de overwinning helpen. Maar het zit hem niet mee. Hij krijgt de vernederende opdracht om mentor te zijn van de vrouwelijke tribuut uit district 12, het laagste van het laagste. Vanaf nu zijn Coriolanus en zijn tribuut verbonden door hun lot: iedere keuze die hij maakt kan leiden tot gunst of mislukking, zege of ondergang. In de arena zal worden gevochten tot de dood. Buiten de arena begint Coriolanus mee te leven met zijn tribuut… en moet hij kiezen wat hij belangrijker vindt: de regels blijven volgen of doen wat nodig is om te overleven.

The Hunger Games prequel                 The Hunger Games prequelBron: Lionsgate

De The Hunger Games prequel zal geregisseerd worden door Francis Lawrence, de regisseur van onder andere The Hunger Games: Mockingjay Part 1 en Part 2. Suzanne Collins zal haar boek, samen met de scriptschrijver van The Hunger Games: Catching Fire Michael Arndt, bewerken tot een filmscript. Ze zal tevens fungeren als executive producer. Nina Jacobson, de producer van alle andere The Hunger Games films, zal ook The Hunger Games prequel produceren.

Suzanne Collins zegt het volgende over de verfilming van haar nieuwste boek: "Lionsgate is altijd het cinematografische thuis geweest van The Hunger Games en ik ben ontzettend blij dat ik naar ze kan terugkeren met dit nieuwe boek. Vanaf het begin hebben ze het bronmateriaal met veel respect behandeld en hebben ze de thema's en narratieve elementen in ere gehouden. Het is geweldig om weer herenigd te zijn met Nina, Francis en Michael om het boek te bewerken naar een film en om hun talenten te delen met de wereld van Panem. Ik kijk ernaar uit om met ze samen te werken en met Lionsgate terwijl we De Ballade van slangen en zangvogels wereldwijd naar de bioscopen brengen."

Verder is er nog niks bekend gemaakt over de The Hunger Games prequel film. Zo is er nog geen cast aangekondigd en is er nog geen releasedatum bekend. Wij houden jullie uiteraard op de hoogte!

Bron: EW.com

Lees ook: 25x de beste film franchises

Nieuwste artikelen

 • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

 • De beterweter – Marc-Uwe Kling

 • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

 • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

 • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

 • De top 10 beste boekverfilmingen

 • 18 x de leukste filmseries

 • De 40 beste complete Young Adult series 

 • Top 16 beste boekverfilmingen

 • Boeken top-5: De leukste series!

Zoek in artikelen