Er komt een nieuw Twilight boek

Wie heeft de Twilight boeken niet gelezen? Wij hebben ze verslonden! Het verhaal van Bella en Edward was gewoon episch. Helaas is het laatste boek al lang uitgebracht en zijn ook alle films al uitgekomen. Maar voor alle Twilight fans is er nu goed nieuws! Stephenie Meyer brengt namelijk een nieuw Twilight boek uit! Het boek is een hervertelling van het eerste boek, maar dit keer vanuit het vertelpunt van Edward. En het komt al veel sneller uit dan je zou verwachten...

Ja, je leest het goed. Eindelijk kunnen we van een nieuw Twilight boek genieten! Het nieuwe Twilight boek zal Midnight Sun gaan heten en zal zoals gezegd verteld worden vanuit Edward. Eindelijk kunnen we zijn gedachten en gevoelens lezen! Al in 2008 was Stephenie Meyer bezig aan Midnight Sun en was ze ook van plan om het boek uit te brengen. Maar er werd helaas een deel van het boek illegaal gelekt. Sindsdien heeft de auteur wel een hoofdstuk van het boek op haar website geplaatst, maar is het nooit gereleased. Stephenie Meyer vertelde in een interview dat ze het vreselijk vond dat haar rechten als auteur en mens zo erg waren geschonden. Ze besloot om het boek toen niet verder te schrijven omdat ze daar niet de juiste mindset voor had. Ze zei dat als ze toen had geprobeerd om Midnight Sun af te schrijven, ze waarschijnlijk James had laten winnen en de Cullens zouden sterven. Ai, dat klinkt inderdaad niet goed!

nieuw Twilight boek                  nieuw Twilight boek                 nieuw Twilight boekBron: Summit Entertainment

De fans wachten wel natuurlijk al jarenlang met smart op Midnight Sun en nu is het dan eindelijk zover! Met een aftelklok op haar website liet Stephenie Meyer weten dat er groot nieuws aan zat te komen en dat bleek dus de release van Midnight Sun te zijn!

In een interview aan Good Morning America laat Stephenie Meyer het volgende weten: "Ik ben ontzettend blij dat ik eindelijk, eindelijk kan onthullen dat Midnight Sun op 4 augustus wordt uitgebracht. Het is momenteel een gekke tijd en ik was er niet zeker van of dit de juiste tijd was om het boek te releasen, maar een aantal van jullie hebben hier zo lang op gewacht dat ik het niet over mijn hart kon verkrijgen om jullie langer te laten wachten."

Wat kunnen we verwachten van Midnight Sun?

We zullen dus de gebeurtenissen van het eerste boek vanuit Edwards vertelpunt zien. We krijgen dus eindelijk ook meer inzicht in zijn gedachten en gevoelens! De uitgeverij van het boek, Little Brown, licht alvast een tipje van de sluier op: "Dit onvergetelijke verhaal, vertelt door de ogen van Edward, zal een nieuwe en duistere twist eraan geven. De ontmoeting met de prachtige, mysterieuze Bella is zowel het meest intrigerende als zenuwslopende moment dat hij in zijn lange leven als vampier heeft meegemaakt. We leren meer fascinerende details over het verleden van Edward en de complexiteit van zijn gedachten. Zo begrijpen we straks waarom dit hij zo met zijn gevoelens voor Bella worstelde. Want hoe kan hij zichzelf verliefd laten worden op Bella als hij weet dat hij daardoor haar leven in gevaar brengt?"

Er is zelfs al een cover onthuld! Bekijk hem snel hieronder:

Releasedatum Midnight Sun

We hoeven gelukkig niet heel lang te wachten totdat we Midnight Sun kunnen gaan lezen. Het boek wordt op 4 augustus 2020 in het Engels uitgebracht! Het boek zal ook in het Nederlands verschijnen bij Best of YA. Een exacte Nederlandse releasedatum is nog niet bekend gemaakt.

Bron: Theguardian, Stepheniemeyer.com.

Lees ook: Twilight trailers zoals je ze nog nooit gezien hebt

Nieuwste artikelen

 • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

 • Legendes & Lattes - Travis Baldree

 • De Rode Woestijn - Paula Isphording

 • Ochtendgloren - Corina Bomann

 • Nora schrijft haar eigen verhaal – Annabel Monaghan

Gerelateerde artikelen

 • De beste Young Adult sprookjes

 • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

 • Top 12 beste young adult fantasy series

 • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

 • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

Zoek in artikelen