• Home
 • Nieuws
 • De genomineerden voor de Prijs van de Jonge Jury 2020 zijn bekend

De genomineerden voor de Prijs van de Jonge Jury 2020 zijn bekend

Elk jaar wordt de Prijs van de Jonge Jury uitgereikt. Ook dit jaar maken er weer drie titels kans op deze prestigieuze prijs. Duizenden jongeren tussen de 12 en de 16 jaar hebben hun stem uit kunnen brengen op hun favoriete boek. Alle stemmen zijn geteld en de drie boeken die kans maken op de Prijs van de Jonge Jury zijn bekend gemaakt. Lees snel verder om te zien welke boeken er genomineerd zijn!

In december 2019 hebben de tien jongeren van het Jonge Jury Boekgenootschap Leestips aangedragen die kans zouden kunnen maken op de Prijs van de Jonge Jury. De jongeren konden tot 8 mei 2020 stemmen op hun favoriete boek. De stemmen zijn nu geteld en deze boeken maken kans op de Prijs van de jonge Jury 2020:

Match – Buddy Tegenbosch

Vanaf het moment dat Jim voor het eerst op het voetbalveld staat, weet hij dat hij er thuis hoort. Met succes doorloopt hij de jeugdopleiding van PSV en als hij zeventien is, krijgt hij tijdens zijn zomervakantie in Zeeland bericht dat hij eindelijk mee mag op trainingskamp. Voor Jim en zijn beste vriend Jabbar is dit de kans om het tot de A-selectie te schoppen. Het is precies waar hij al die jaren zo hard voor heeft getraind. Als zijn klasgenoot Lola ook nog langskomt op de camping, kan de zomer niet meer stuk. Maar wanneer ze weer thuis zijn, blijft er van dat geweldige gevoel weinig meer over. Soms gebeuren er dingen waar je geen vat op hebt. Die je niet verwacht had. Waardoor je even niet meer weet wat je moet doen, wie je bent, wat er belangrijk is. Op die momenten heb je iemand nodig, ook al weet je dat zelf misschien nog niet.

 Prijs van de Jonge Jury 2020

De executie – Daniëlle Bakhuis

Het is 2048. Wanneer de zestienjarige Charlotte van der Wal een misdaad begaat, heeft dat grote gevolgen. Sinds de doodstraf weer is ingevoerd, worden jongeren in enorme kooien boven een onpeilbare diepte in een live tv-show terechtgesteld. Ze zijn hun leven niet zeker, want voor het uur voorbij is zullen bij vier kandidaders de bodems onder hun kooien worden weg geklapt.  Er is slechts één winnaar. En deze heeft dan vier anderen in de diepte zien storten.

 Prijs van de Jonge Jury 2020

Room Service – Maren Stoffels

Het is bijna zover. De datum die ik nooit meer zal vergeten. Het is de dag waarop ze haar hebben vermoord. En het wordt de dag waarop ik een van hen zal vermoorden.
Vier vrienden vieren een verjaardag in een luxe hotel. Maar wat begint als een leuk weekend slaat al snel om in een regelrechte nachtmerrie. Iemand stuurt berichten naar hun kamer, berichten die steeds meer onthullen over wat er een jaar geleden precies is gebeurd. Wat de boodschapper wil is duidelijk: wraak. Een van de vier zal zich moeten opofferen. En als dat niet gebeurt, zal hij zelf iemand kiezen…

 Prijs van de Jonge Jury 2020

Op 3 juni zal de winnaar van de Prijs van de Jonge Jury 2020 bekend worden gemaakt. De uitreiking vindt dit keer digitaal plaats vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus. De uitreiking is van 14:00 tot 15:00 uur live te volgen via een livestream op de website van de Jonge Jury.

Bron: Jonge Jury

Bron Thumb: Istock.

Lees ook: De beste realistische Young Adult boeken

Nieuwste artikelen

 • 9 excuses die iedere book-lover weleens heeft gebruikt

 • Film & Serie Top 6: juni 2023

 • Recensie: XO, Kitty

 • Young adult top 6: juni 2023

 • Fictie top 6: juni 2023

Gerelateerde artikelen

 • Top 12 beste young adult fantasy series

 • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

 • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

 • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

 • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

Zoek in artikelen