• Home
  • Nieuws
  • Luister naar het begin van de nieuwe Hunger Games 'De ballade van slangen en zangvogels'

Luister naar het begin van de nieuwe Hunger Games 'De ballade van slangen en zangvogels'

Nog eventjes en dan verschijnt eindelijk De ballade van slangen en zangvogels! Dit boek speelt zich af voor de gebeurtenissen van The Hunger Games. We kunnen ons met dit nieuwe boek weer onderdompelen in de wereld van Panem. Eerder werd er al bekend gemaakt dat ook dit deel weer verfilmd zal worden door Lionsgate én is er al een deel van het eerste hoofdstuk vrijgegeven. Maar nu kunnen we ook al naar de eerste 11 minuten van het Engelse audioboek luisteren.

Waar gaat De ballade van slangen en zangvogels over?

De ballade van slangen en zangvogels (of The ballad of songbirds and snakes zoals hij in het Engels heet), zal gaan over president Snow. In dit deel maken we kennis met een jonge Snow en is hij uiteraard nog geen president. Op de ochtend van de boeteceremonie waarmee de tiende jaarlijkse Hongerspelen worden ingeluidt bereidt de achttienjarige Coriolanus Snow zich voor op zijn enige kans op roem en succes, als mentor in de spelen. Zijn ooit zo machtige familie heeft het moeilijk en hoe het hun verder zal vergaan, hangt af van Coriolanus' prestaties. Hij moet charmanter, slimmer en geraffineerder te werk gaan dan zijn medestudenten en zijn tribuut naar de overwinning helpen. Maar het zit hem niet mee. Hij krijgt de vernederende opdracht om mentor te zijn van de vrouwelijke tribuut uit district 12, het laagste van het laagste. Vanaf nu zijn Coriolanus en zijn tribuut verbonden door hun lot: iedere keuze die hij maakt kan leiden tot gunst of mislukking, zege of ondergang. In de arena zal worden gevochten tot de dood. Buiten de arena begint Coriolanus mee te leven met zijn tribuut… en moet hij kiezen wat hij belangrijker vindt: de regels blijven volgen of doen wat nodig is om te overleven.

Audioboek De ballade van slangen en zangvogels

Naast de fysieke boeken wordt er ook een Engels audioboek uitgebracht van De ballade van slangen en zangvogels. Hiervan is nu al de eerste 11 minuten vrijgegeven! Het audioboek wordt ingesproken door Santino Fontana. Santino Fontana sprak eerder al de stem van Hans in, in de populaire animatiefilm Frozen. Volgens de acteur gaat Snow ons verrassen met dit boek. Hij zegt: "Je denkt dat je iemand kent, maar er zijn veel verrassingen. Je gaat veel meer begrijpen waarom hij zo geworden is." Dat klinkt al interessant! Ben je benieuwd geworden naar de eerste 11 minuten van het boek? Beluister deze dan nu hieronder!

We hoeven nog maar eventjes geduld te hebben vanaf 19 mei is De ballade van slangen en zangvogels beschikbaar!

Bron: EW.com

Lees ook: 25x de beste film franchises

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

  • De top 10 beste boekverfilmingen

Zoek in artikelen