Alle aankomende Disney films

Wij kunnen geen genoeg krijgen van Disneyfilms! Of het nu live-action films zijn, reboots of nieuwe animatiefilms, wij vinden eigenlijk alles leuk! Maar wat kunnen we de komende tijd allemaal van Disney verwachten? Wij zochten het voor jullie uit en hebben alle aankomende Disney films op een rij gezet.

Artemis Fowl - 12 juni 2020

Artemis Fowl is een 12-jarig genie, afkomstig uit een lange lijn van criminele meesterbreinen. Hij belandt in een strijd van kracht en sluwheid tegen een machtig, verborgen ras van feeën die mogelijk achter de verdwijning van zijn vader zit. Deze film zou eigenlijk in de bioscopen gaan draaien, maar vanwege de Coronamaatregelen wordt deze film nu uitgebracht op Disney+!

Hamilton - 3 juli 2020
Hamilton is een opname van één van de beroemdste Broadway musicals. Alle originele acteurs zijn in het toneelstuk te zien en vanaf 3 juli kunnen we van Hamilton genieten op Disney+. 

Mulan - 24 juli 2020

Net als de tekenfilm uit 1998 speelt de live-action film van Mulan zich af in China, tijdens de Han-dynastie. Fa Mulan ontdekt dat haar oude vader, Fa Zhou, het bevel heeft gekregen om China te verdedigen tegen de Hunnen. Moedig vermomt Mulan zich als man en neemt de plaats van haar vader in het Keizerlijke leger. De film zou eigenlijk al in maart in de bioscopen draaien, maar de film is vanwege de Coronamaatregelen uitgesteld naar 24 juli.

Empty Man -  7 augustus 2020
De film is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel en gaat over een voormalig politie-agent die een geheimzinnige groep ontdekt die een bovennatuurlijk entiteit willen oproepen.

The One and Only Ivan - 30 september 2020
Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Katherine Applegate en gaat over een gorilla die zo gewend is geraakt aan zijn leven in gevangenschap dat hij bijna nooit nadenkt over zijn tijd in de natuur, totdat hij een baby olifant ontmoet. 

The New Mutants - 28 augustus 2020
The New Mutants is al meerdere keren uitgesteld, maar als alles goed gaat zal deze op 28 augustus in de bioscopen draaien! Vijf jonge mutanten die net hun krachten ontdekken, worden tegen hun zin in vastgehouden in een geheime faciliteit. Daar proberen ze aan hun zondes uit het verleden te ontsnappen en zichzelf te redden.

aankomende Disney films                aankomende Disney films                aankomende Disney films                aankomende Disney films                aankomende Disney films                aankomende Disney films                aankomende Disney filmsBron: 20th Century Studios

The Beatles: Get Back 3 september 2020
Deze documentaire, die uiteraard gaat over the Beatles zien we studio opnames van het viertal gedurende 1969 en 1970. De film wordt geregiseerd door Peter Jackson (Lord of the Rings).

The King's Man - 18 september 2020
Dit wordt de derde film in de Kingsman franchise, alleen wordt dit geen vervolg op de eerste twee films, maar een prequel! In de film zal één man het moeten opnemen tegen de ergste slechteriken uit de geschiedenis om een oorlog te stoppen en zo miljoenen levens te redden.

Death on the Nile - 9 oktober 2020
Na Murder on the Orient Express zal ook Death on the Nile van Agatha Christie nog een keer verfilmd worden. Hercule Poirot is op vakantie wanneer er een jonge erfgename wordt vermoord. Aan Hercule Poirot de taak om de moordenaar te vinden.

The French Dispatch - 16 oktober 2020
The French Dispatch is een liefdesbrief aan journalisten van een Amerikaanse krant. Het speelt zich af in een fictionele 20ste eeuwse Franse stad en brengt het verhaal van verschilende verhalen tot leven die gepubliceerd zijn in "The French Dispatch Magazine".

Everybody’s Talking About Jamie - 23 oktober 2020
Dit is een verfilming van de gelijknamige musical. Het gaat over een tiener uit Engeland die een drag queen wil worden.

Black Widow - 6 november 2020
Black Widow zal zich hoogstwaarschijnlijk afspelen na de gebeurtenissen van Captain America: Civil War. Natasha Romanoff wil niet langer vluchten voor haar verleden. Ze gaat de confrontatie met haar zus aan en gaat terug naar waar het allemaal is begonnen. 

aankomende Disney filmsBron: Marvel Studios

Soul - 20 november 2020
In deze nieuwe Disney Pixar film maken we kennis met de muziekleraar Joe Gardner. Hij heeft zijn carrière als muzikant eigenlijk nooit waargemaakt. Maar op een mooie dag krijgt hij ontzettend leuk nieuws, maar dan staat het lot in de weg. Hij valt in een put en hierdoor wordt zijn ziel van zijn lichaam gescheiden. Zijn ziel belandt dan in de Soul-wereld. Hier ontmoet hij 22 en samen bedenken ze een plan om te ontsnappen. Hij wil namelijk niks liever dan muziek maken in zijn lichaam!

Free Guy - 11 december 2020

Ryan Reynolds speelt in deze nieuwe film een man die erachter komt dat hij eigenlijk een NPC (non playable character), oftewel een achtergrondkarakter is in een open wereld videogame.  

West Side Story - 18 december 2020
Steven Spielberg blaast deze beroemde musical nieuw leven in met een remake van West Side Story. Tony en Maria zijn lid van rivaliserende straatbendes, maar worden toch verliefd op elkaar.

The Last Duel - 8 januari 2021

In deze film van regisseur Ridley Scott verklaart King Charles VI aan de Ridder Jean de Carrouges dat hij zijn onenigheid met zijn schildknaap moet oplossen door middel van een duel. In de film zullen onder andere Ben Affleck, Matt Damon en Adam Driver de hoofdrollen vertolken.

Eternals - 12 februari 2021
Er komen ook weer heel wat Marvel films uit! Eén van de geplande Marvel films na Black Widow is Eternals. In de stripboeken zijn de Eternals een groep van alien exeperimenten met superkrachten die miljoenen jaren geleden zijn gecreëerd van mensen door de Celestials. Ze lijken daarom nog steeds op de normale mens, maar ze hebben verschillende krachten gekregen, zoals superkracht, vliegen, teleportatie, mindcontrol, gedaanteverwisseling en energie projectie.  

Raya and the Last Dragon - 12 maart 2021
In 2021 kunnen we weer een nieuwe animatiefilm van Walt Disney verwachten. In het land Lumandra woont een krijger genaamd Raya. Ze is vastbesloten om de laatste draak te vinden.

aankomende Disney films                 aankomende Disney films                 aankomende Disney films                 aankomende Disney films                 aankomende Disney films                 aankomende Disney films                 aankomende Disney films                 aankomende Disney films                 aankomende Disney filmsBron: Disney

Bob's Burgers: the movie - 9 april 2021
Bob's Burgers is een animatieserie voor volwassenen en net als The Simpsons krijgt Bob's Burgers nu een eigen film. De film wordt gebaseerd op de serie, maar een synopsis is nog niet vrijgegeven.

Ron's Gone Wrong - 23 april 2021

In de animatiefilm Ron's Gone Wrong zijn robots in de niet-zo-verre toekomst de beste vriend van kinderen. Maar nu maakt een 11-jarig jongetje zich zorgen dat er iets mis is met zijn robot...

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings - 7 mei 2021

Een andere Marvel film waar we naar uit kunnen kijken is Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. De film is gebaseerd op de gelijknamige striboeken en gaat over Shang-Chi; 'The Master of Kung-Fu'. Shang-Chi is de zoon van de legendarische slechterik Fu Manchu. Nadat hij de waarheid over zijn vader ontdekt gebruikt hij zijn martial arts krachten om het op te nemen tegen zijn vader en andere Marvel slechteriken. 

Cruella - 28 mei 2021

Het verhaal van 101 Dalmatiërs kennen we allemaal, maar in Cruella krijgen we het verhaal van de slechterik Cruella te zien. In de live-action film van Cruella volgen we een jonge Cruella de vil. Het is net als Maleficent een 'origin story' en zal een 'punk vibe' hebben. 

Spider-Man: Far From Home Sequel - 16 juli 2021
Het was even spannend of Spider-Man: Far From Home wel een vervolg zou gaan krijgen aangezien Disney en Sony niet meer met elkaar wilden samenwerken. Gelukkig hebben ze een overeenkomst bereikt en krijgen we een derde Spider-Man film! Waar de film over zal gaan is nog niet bekend gemaakt.

Jungle Cruise - 30 juli 2021
Deze film zou eigenlijk al in juli 2020 in de bioscopen draaien, maar vanwege het Coronavirus is deze film met maar liefst een jaar uitgesteld. In Jungle Cruise is er een legende die zegt dat er in het amazonegebied een boom met helende krachten te vinden is, de Tree of Life. Lily is een wetenschapper en samen met haar broer McGregor gaat zij op zoek naar deze helende boom. Maar de jungle is natuurlijk hartstikke gevaarlijk en daarom schakelen ze Frank in. Hij is de kapitein van een rivierboot. Hij begeleidt Lily en McGregor tijdens hun gevaarlijke missie door de jungle op zoek naar de Tree of Life. En ondertussen proberen ze ook nog een Duitse expeditie voor te blijven!

                aankomende Disney films                aankomende Disney films                aankomende Disney films                aankomende Disney films                aankomende Disney films                aankomende Disney filmsBron: Walt Disney Pictures

Doctor Strange in the Multiverse of Madness - 5 november 2021
Benedict Cumberbatch zal weer in de rol van Doctor Strange kruipen. In de film zal Doctor Strange samen met Scarlet Witch afreizen naar de meest donkerste en gevaarlijkste plekken van het multiversum.

Avatar 2 - 17 december 2021
Op 17 december 2021 komt ein-de-lijk het vervolg op Avatar uit (de eerste film verscheen alweer in 2009!). Over het plot is nog weinig bekend gemaakt. Wel zal Sigourney Weaver terugkeren in de film. Dit is opvallend aangezien haar personage in de eerste film doodging. Welke rol ze zal gaan vertolken is nog niet bekend. Sam Worthington zal weer terugkeren als Jake Sully en Zoe Saldana is weer te zien als Neytiri.

Nimona - 14 januari 2022
Deze animatiefilm is gebaseerd op de graphic novels van Noelle Stevenson. Het gaat over de jonge gedaanteverwisselaar Nimona. Ze heeft een talent voor schurkenstreken en ze besluit zich aan te sluiten als sidekick bij de schurk Ballister Zwarthart. Hun missie is om te bewijzen dat heer Ambrosius Goudzak en zijn collega’s van het Instituut voor Rechtshandhaving & Heldendom niet de helden zijn die ze zeggen te zijn. Als hun plan escaleert en de hele samenleving in gevaar brengt, realiseert Zwarthart zich dat Nimona’s gave net zo duister en mysterieus is als haar verleden. En dat haar wilde, onvoorspelbare kant misschien wel gevaarlijker is dan hij wil toegeven…

Thor: Love and Thunder - 18 februari 2022
Een andere Marvel film waar we naar uit kunnen kijken is Thor: Love and Thunder. Thor: Love and Thunder zal gebaseerd worden op de stripboekenreeks ‘The Mighty Thor’ van Jason Aaron. Hierin verandert Jane Foster in de Mighty Lady Thor wanneer Thor zichzelf voor de allereerste keer onwaardig vindt om Mjölnir te hanteren in de reboot van ‘Thor #1’ (stripboek). Jane verschijnt dan op het toneel als de nieuwe heldin en neemt het zelfs op tegen Thor. Marvel heeft bevestigd dat Natalie Portman zal terugkeren als Jane Foster. Chris Hemsworth kruipt weer in de huid van Thor. 

Black Panther 2 - 6 mei 2022
Na Thor: Love and Thunder volgt de Marvel film Black Panther 2, het vervolg op Black Panther. Een samenvatting voor de film is nog niet vrijgegeven, maar waarschijnlijk zullen we zien hoe T'Challa de troon weer terug wil nemen. Ook zou het zomaar kunnen dat hij besluit om Wakanda aan de wereld te onthullen, wat grote gevolgen zou kunnen hebben. 

Captain Marvel 2 - 8 juli 2022

Brie Larson zal weer in de huid van Captain Marvel kruipen. Waar de film echter over zal gaan is nog niet bekend gemaakt.

Bron: Walt Disney Pictures, Marvel Studios

Untitled Indiana Jones Film  - 29 juli 2022
Steven Spielberg zal ook dit vijfde deel in de Indiana Jones franchise regisseren. Naar verluidt zal Harrison Ford weer terugkeren als de beroemde archeoloog Indiana Jones. Helaas is er verder nog niks over bekend gemaakt.

Avatar 3 - 22 december 2023
Avatar 4 - 19 december 2025
Avatar 5 - 17 december 2027
Naast Avatar 2 zullen de komende jaren ook deel 3, 4 en 5 worden uitgebracht. Over de Avatar sequels is helaas nog niks bekend gemaakt.

De onderstaande films zijn allemaal aangekondigd, maar hebben nog geen releasedatum gekregen. 

Antlers - releasedatum onbekend

In Antlers ontdekken een lerares uit Oregon en haar broer, de lokale politieagent, dat een jonge leerling een gevaarlijk geheim bewaart met beangstigende gevolgen. De film zou eigenlijk in april 2020 worden uitgebracht, maar Antlers is voor een nog onbepaalde tijd uitgesteld.

The Personal History of David Copperfield - releasedatum onbekend

In het Verenigd Koninkrijk is deze film al in première gegaan. De film stond gepland om in mei 2020 in de rest van de wereld te worden vertoond, maar The Personal History of David Copperfield is voor onbepaalde tijd uitgesteld. De film steekt het bekende verhaal van Charles Dickens in een nieuw jasje. Het gaat over een jonge wees die vele obstakels weet te overkomen.

The Woman in the Window - releasedatum onbekend

The Woman in the window is gebaseerd op het gelijknamige boek van A.J. Finn (in het Nederlands uitgebracht onder de naam De vrouw in het raam). Anna Fox woont alleen, ze verlaat haar huis in New York bijna nooit. Ze drinkt de hele dag door, kijkt oude films en bespioneert haar buren. In het huis tegenover Anna woont sinds kort een gezin: vader, moeder en tienerzoon. Alles lijkt bij hen perfect, maar op een nacht ziet Anna uit haar raam iets wat ze beter niet had kunnen zien. De twijfel slaat meteen toe: heeft ze het wel goed gezien? Wat is waarheid? Wat is verzonnen? Dreigt er gevaar? Niets is wat het lijkt... Disney moet nog een releasedatum aankondigen voor deze film.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 - releasedatum onbekend

Guardians of the Galaxy Vol 3. heeft wat vertraging opgeleverd. Nadat er oude tweets, die niet zo politiek correct waren, opdoken van James Gunn besloot Disney om de regisseur en tevens schrijver van de film te ontslaan. Vervolgens besloot Warner Bros. om James Gunn aan te nemen voor de nieuwe Suicide Squad film, waarop Disney besloot hem toch weer terug te nemen voor Guardians of the Galaxy Vol 3. Over het plot is nog niks bekend gemaakt.

Bron: Marvel Studios, Walt Disney Pictures

Children of Blood and Bone - releasedatum onbekend

Bloed en beenderen van Tomi Adeyemi zal worden verfilmd door Kay Oyegun, de maker van This is Us. Ooit leefden er in Orïsha mensen met magische krachten. Tot een wrede koning besloot de magi, een minderheid met donkere huid en zilverwitte haren, te vervolgen. Zélie kan zich de nacht dat ze toe moest kijken hoe de handlangers van de koning haar moeder ophingen nog levendig herinneren. Sindsdien is magie een doodzonde en een donkere huid iets om op neer te kijken. Tien jaar later krijgt Zélie de kans om de magie terug te brengen naar Orïsha. Met de hulp van een prinses op de vlucht, moet ze uit handen zien te blijven van Inan, de kroonprins, die vastbesloten is de magie nu voorgoed uit te bannen. Gevaar ligt overal op de loer in Orïsha, maar het grootste gevaar schuilt misschien nog wel in haar groeiende gevoelens voor de vijand...

The Little Mermaid - releasedatum onbekend

The Little Mermaid krijgt een live-action reboot van Disney. Het bekende verhaal van een zeemeermin die graag bij de mensen zou willen leven is wereldberoemd. Halle Bailey zal de rol van Ariël gaan vertolken. Hierdoor is wel wat commotie ontstaan aangezien Halle Bailey geen witte actrice is en Ariël bekend staat om haar witte huid, met blauwe ogen en rood haar. Gelukkig vinden de meeste fans dat geen probleem, maar niet iedereen is het daarmee eens.

New Pirates of the Caribbean film - releasedatum onbekend
Over deze nieuwe film in de Pirates of the Caribbean franchise is nog maar weinig bekend. Het is zelfs nog niet duidelijk of Johnny Depp terugkeert als Jack Sparrow! Er gaan namelijk ook geruchten dat de nieuwe film een vrouwelijk hoofdpersonage gaat krijgen.

29 Dates - releasedatum onbekend

29 Dates is gebaseerd op het gelijknamige boek van Melissa de la Cruz (de auteur van onder andere de boeken waar Descendants op gebaseerd is) en zal op Disney+ worden gereleased. Jisu en haar ouders zijn Zuid-Koreaans en haar ouders geloven dat door middel van een 'matchmaker' hun dochter succes zal krijgen. Jisu wil zelf haar toekomst uitzoeken, maar ze sluit een compromis met haar ouders en besluit op de dates te gaan. Wanneer Jisu slechte resultaten bij een toets behaald en niet naar een date toegaat, maar in plaats daarvan met haar vrienden afspreekt, besluiten haar ouders haar naar een privéschool in San Francisco te sturen. Wanneer Jisu zich helemaal comfortabel voelt in haar nieuwe woonplaats, krijgt ze aandacht van twee totaal verschillende jongens. Daarnaast ontdekt ze haar liefde voor fotografie en vraagt ze zich af of ze überhaubt wel De Ware wil vinden. En wat als De Ware niet goedgekeurd is door haar ouders en de matchmaker?

Howard - releasedatum onbekend
Howard is een documentaire over de Disney componist Howard Ashman. De documentaire zal uitgezonden worden op Disney+. Howard Ashman heeft samengewerkt met Alan Menken en de muziek gemaakt voor onder andere The Little Mermaid en Beauty and the Beast.

Hunchback - releasedatum onbekend

De klokkenluider van de Notre Dame, oftewel Hunchback, krijgt ook een live-action remake. De film gaat over Quasimodo. Hij woont in de klokkentoren de Notre Dame samen met zijn waterspuwers. Hij kijkt samen met hen naar het ‘Zottenfestival’ dat gaande is in de straten van Parijs. Zijn wrede beschermheer Frollo heeft hem verboden om de klokkentoren te verlaten. Toch besluit Quasimodo om naar het festival te gaan. Daar wordt hij vrienden met de beeldschone zigeunerin Esmeralda en haar vrolijke geit Djali.

Bron: Disney

Jungle Book 2 - releasedatum onbekend

In 2016 kwam de film Jungle Book uit. Justin Marks, de scriptschrijver van The Jungle Book, heeft in een interview aangegeven dat het script voor deel 2 al sinds decemebr 2017 klaar ligt, maar dat ze moesten wachten totdat de regisseur klaar was met de live-action film The Lion King. Neel Sethi, de acteur die Mowgli speelde in het eerste deel, heeft aangegeven weer terug te willen keren voor het tweede deel. Daarnaast heeft Marks vertelt dat er meer dierlijke karakters uit het boek van Rudyard Kipling zal worden gebruikt voor de sequel.

Lilo & Stitch - releasedatum onbekend

Ook Lilo & Stitch krijgt een live-action remake. Lilo & Stitch gaat over het meisje Lilo. Wanneer ze samen met haar zus een hond gaat adopteren ziet ze een ‘hond’ in het asiel waar ze meteen verliefd op wordt. Ze besluiten hem te adopteren en hem Stitch te noemen. Echter blijkt Stitch geen hond te zijn, maar een intergalactisch ruimtewezen dat gevangen werd gehouden op een ruimteschip. Toen het schip op aarde neerstortte wist Stitch te ontsnappen. Stitch is hardhandig en weet niet hoe het is om om anderen te geven. Maar langzaamaan leert Lilo hem wat de betekenis van familie is. Waarschijnlijk zal de live-action remake van Lilo & Stitch hetzelfde verhaal volgen als de tekenfilm.

Magic Camp - releasedatum onbekend

Magic Camp heeft nog geen releasedatum gekregen, maar zal gereleased worden op Disney+. De film gaat over een voormalig adviseur die teruggaat naar zijn oude kamp waar hij hoopt om zijn carrière nieuw leven in te blazen. In plaats daarvan komt hij terecht bij een aantal kinderen die een mentor nodig hebben.

Sadé - releasedatum onbekend

In deze film maken we kennis met een Afrikaanse prinses die haar pas ontdekte magische krachten moet accepteren en haar koninkrijk moet beschermen wanneer het bedreigt wordt door een mysterieuze kwade kracht. 

Secret Society of Second-Born Royals - releasedatum onbekend
In deze film maken we kennis met een rebelse prinses die erachter komt dat ze superkrachten heeft en een nakomeling is van een lange lijn royals. Ze zijn allemaal tweede geboren kinderen en verantwoordelijk voor het behouden van de vrede in het koninkrijk. De film zal ergens in 2020 op Disney+ verschijnen.

Sister Act 3 - releasedatum onbekend

Er wordt gewerkt aan een Sister Act 3, maar tot nu toe is er nog vrijwel niks over bekend. Waarschijnlijk zal Whoopi Goldberg ook niet terugkeren in de hoofdrol, maar alleen een cameo in de film krijgen.

                aankomende Disney films                aankomende Disney films                aankomende Disney films                aankomende Disney films                aankomende Disney films                aankomende Disney films                aankomende Disney films                aankomende Disney films                aankomende Disney films                aankomende Disney films                aankomende Disney films                aankomende Disney filmsBron: Touchstone Pictures

The Sword in the Stone - releasedatum onbekend

The Sword in the Stone (in het Nederlands uitgekomen onder de titel Merlijn de Tovenaar) krijgt ook een live-action remake. De keukenjongen Wart krijgt verbazingwekkende levenslessen van de tovenaar Merlijn, die hem verandert in een vis, een vogel en een eekhoorn. Deze lessen helpen de jongen het gouden wonderzwaard weg te halen, dat muurvast zit in de grote steen. Hierdoor zal Wart worden gekroond tot Arthur, de koning van Engeland.

Blade Reboot - releasedatum onbekend

In 2019 werd er aangekondigd dat er wordt gewerkt aan een Blade reboot en dat Mahersala Ali de hoofdrol zal vertolken. Verder is er nog niks over de film bekend gemaakt. In de originele film maken we kennis met Blade. Hij is een half vampier/half mens. Zijn moeder werd toen ze zwanger was gebeten door een vampier. Blade is opgeroeid tot een vampierjager die jaagt op slechte vampiers. 

National Treasure 3 - releasedatum onbekend

Disney werkt samen met producer Jerry Bruckheimer om niet alleen een National Treasure serie te ontwikkelen, maar ook een derde film te maken! Over het plot is nog niks bekend gemaakt. Wel heeft Jerry Bruckheimer aangegeven dat hij deel 3 schrijft met de originele cast in gedachten. Of Nicolas Cage echt weer terug zal keren is nog niet bekend gemaakt.

Pinocchio Live-Action film - releasedatum onbekend

Ook Pinocchio krijgt een live-action remake. De remake zal gebaseerd worden op de originele film over de marionet die ervan droomt een echte jongen te worden. Een releasedatum en cast is nog niet bekend gemaakt.

Shrunk - releasedatum onbekend

In februari 2020 werd er bekend gemaakt dat er gewerkt wordt aan een Honey, I Shrunk the Kids reboot. De reboot gaat Shrunk heten en gaat over de nu volwassen zoon van Wayne. Hij krijgt te maken met dezelfde perikelen die zijn vader ondervond in de eerste film. Hij laat namelijk ook per ongeluk zijn eigen kinderen krimpen. 

Chip ‘n’ Dale: Rescue Rangers Live-Action film - releasedatum onbekend

Chip 'n' Dale oftewel Knabbel en Babbel krijgen ook een live-action remake! Details over de film zijn nog niet bekend gemaakt.

Rapunzel - releasedatum onbekend

In Rapunzel maken we kennis met Rpaunzel. Ze zit al haar hele leven opgesloten in een toren met alleen Mother Gothel als gezelschap. Ze heeft de toren nog nooit verlaten. Wanneer de meest gezocht (en charmante) dief van het land op de vlucht is, komt hij een toren tegen. Hij wil zich hier verstoppen, maar rekent er niet op dat Rapunzel in de toren opgesloten zit. Ze slaat hem met een koekenpan bewusteloos en als hij weer bijkomt zit hij gevangen in haar haar. Ze maakt een deal met Flynn: als hij haar de lampionnen laat zien die elk jaar op haar verjaardag te zien zijn, dan geeft zij hem de kroon terug die hij gestolen heeft. Er is nog niet veel over de remake bekend gemaakt. Er is nog geen plot, releasedatum of cast bekend.

                aankomende Disney films                aankomende Disney films                aankomende Disney films                aankomende Disney films                aankomende Disney films                aankomende Disney films                aankomende Disney filmsBron: Disney

Flora & Ulysses - releasedatum onbekend

Deze film wordt gereleased op Disney+ en is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Kate DiCamillo. Het gaat over een meisje dat een eekhoorn adopteert. Ze komt er echter achter dat de eekhoorn superkrachten bezit!

Godmothered - releasedatum onbekend

Ook deze film wordt gemaakt voor Disney+ en gaat over Eleanor, een feeën peetmoeder in wording die haar beroep probeert te redden als ze erachter komt dat het beroep uit de mode raakt. 

Peter Pan & Wendy - releasedatum onbekend

De live-action film Peter Pan & Wendy is gebaseerd op het boek van J.M. Barrie, waarop ook de originele tekenfilm uit 1953 is gebaseerd. Het bekende verhaal van Peter Pan gaat over de jongen Peter Pan. Hij woont in Neverland en hij wil voor altijd kind blijven. Dan ontmoet hij Wendy en neemt hij haar mee naar Neverland. Een releasedatum moet nog bekend gemaakt worden.

Phineas and Ferb the Movie: Candace Against the Universe - releasedatum onbekend

Op Disney+  zal er een nieuwe Phineas en Ferb film te zien zijn. De stemacteurs van de originele serie zullen voor deze nieuwe film terugkeren. Een releasedatum en plot is nog niet bekend gemaakt.

Hercules - releasedatum onbekend

Nog een Disney film die een live-action remake krijgt is Hercules! In de tekenfilm Hercules ontdekt Hercules dat hij de zoon is van de oppergod Zeus. Om terug te kunnen keren naar zijn vader, zal hij zich eerst als een echte held moeten bewijzen. De slechte Hades probeert te voorkomen dat Hercules terugkeert naar zijn vader. Wanneer Hercules verliefd wordt op de mooie Meg zal hij moeten kiezen tussen ware liefde en zijn legendarische kracht. De film zal geproduceerd worden door Joe en Anthony Russo, de regisseurs van onder andere Avengers: Endgame.

Robin Hood Live-Action film - releasedatum onbekend

Tot slot wordt er gewerkt aan een live-action film van Robin Hood. Ook deze film zal worden gereleased op Disney+. In Robin Hood maken we kennis met de vos Robin Hood en zijn vriend Kleine Jan. Samen staan ze op tegen de hoge belastingheffing van prins Jan. Ze stelen van de rijken om zo het geld aan de armen te kunnen geven. 

Bron: Rotten Tomatoes

Lees ook: Percy Jackson serie in de maak bij Disney+

Nieuwste artikelen

 • Zusje van mij - Mikaela Bley

 • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

 • Wat vrouwen willen - Maxine Mei-Fung Chung

 • Schoon - Alia Trabucco Zerán

 • De zussen van Fjällbacka - Åsa Hellberg

Gerelateerde artikelen

 • De beste Young Adult sprookjes

 • 15 Disney feitjes die je nog niet wist

 • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

 • Pikante films op Netflix

 • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

Zoek in artikelen