• Home
 • Nieuws
 • Percy Jackson serie in de maak bij Disney+

Percy Jackson serie in de maak bij Disney+

Percy Jackson fans opgelet! Er wordt gewerkt aan een nieuwe verfilming van de Percy Jackson en de Olympiërs boeken! Disney+ werkt namelijk aan een tv-serie over deze demigod. Eerder zijn er al twee films over Percy Jackson verschenen. Deze waren echter geen groot succes en ook de auteur Rick Riordan was er niet over te spreken. Met deze tv-serie krijgt Percy Jackson een nieuwe kans!

 

Nog geen DIsney+? Kijk nu 7 dagen gratis klik HIERJe kan je hier aanmelden voor een maandabonnement van €6,99. Je betaalt 0,01 cent om je account te verifiëren. Wil je alleen 7 dagen gratis kijken en niet vastzitten aan een abonnement? Gan dan naar je Disney+ account en naar het kopje 'account'. Hier kan je je abonnement opzeggen. Je kan dan wel nog 7 dagen gratis kijken, maar er worden daarna geen kosten in rekening gebracht.

Bron: 20th century fox, Sunswept Entertainment

Rick Riordan maakte op zijn social media kanalen zelf het nieuws bekend van de nieuwe tv-serie op Disney+. Rick Riordan vertelt het volgende over de aankomende tv-serie: "Hey Percy Jackson fans, de afgelopen tien jaar hebben jullie hard gewerkt om een verfilming van Percy Jackson te zien die trouw blijft aan de boeken. Sommige van jullie hebben gesuggereerd dat het een geweldige serie voor Disney+ zou zijn. Wij zijn het daarmee eens! We kunnen nog niet teveel zeggen, maar we zijn enthousiast over een live-action tv-serie van hoge kwaliteit die de verhaallijn volgt van de originele 5 Percy Jackson boeken, te beginnen met The Lightning Thief in het eerste seizoen. Becky en ik zullen nauw bertrokken zijn bij elk aspect van de tv-serie. We hebben nog veel meer nieuws in de toekomst, maar voor nu hebben we nog veel werk te doen! Hou je vast, demigoden. Het wordt een fantastische rit!"

Dit klinkt erg veelbelovend! Rick Riordan zal dus in tegenstelling tot de eerdere films die gemaakt zijn, nu wel heel nauw betrokken zijn bij de verfiming. Hierdoor is er een hele grote kans dat de serie heel trouw zal blijven aan de boeken! Daarnaast lijkt Rick Riordan te vertellen dat er per seizoen één boek verfilmd zal worden. Het eerste seizoen zal dus gaan over de gebeurtenissen van het eerste boek, Percy Jackson en de bliksemdief.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hey Percy Jackson fans, for the past decade, you’ve worked hard to champion a faithful on-screen adaptation of Percy Jackson’s world. Some of you have even suggested it would be a great series for Disney+. We couldn’t agree more! We can’t say much more at this stage but we are very excited about the idea of a live-action series of the highest quality, following the storyline of the original Percy Jackson five-book series, starting with The Lightning Thief in season one. Rest assured that Becky & I will be involved in person in every aspect of the show. There will be much more news in the future, but for now, we have a lot of work to do! Buckle up, demigods. It’s going to be a fantastic, exciting ride!

Een bericht gedeeld door Rick Riordan (@rickriordan) op

Logan Lerman speelde in de eerste twee Percy Jackson films de rol van Percy Jackson. Via een tweet laat hij weten dat hij uitkijkt naar deze nieuwe verfilming en dat het boek de verfilming kijgt die het verdient.

Waar gaat Percy Jackson en de Olympiërs over?

In het eerste boek maken we kennis met Percy Jackson. Hij staat op het punt om van school getrapt te worden. Alweer... En dat is nog maar zijn kleinste zorg. Want hij ontdekt dat hij de nakomeling is van een Griekse god. Als de bliksemschicht van Zeus wordt gestolen hebben Percy en zijn vrienden tien dagen de tijd om zijn onschuld te bewijzen en de oorlog op de Olympus tot bedaren te brengen. 

Op dit moment is er verder nog niet veel bekend over de Percy Jackson serie op Disney+. Zo is er nog geen cast aangekondigd en ook is er nog geen releasedatum onthuld. Wij houden jullie op de hoogte!

Bron: EW.com.

Lees ook: De 40 beste complete Young Adult series 

Nieuwste artikelen

 • De jacht op de groene diamant - Barbara Laban

 • De bloemist – C.L. Pattison

 • De mooiste tijd van je leven - Esther Verhoef

 • A Touch of Ruin - Scarlett St. Clair

 • De vrouw in het blauw - Elly Griffiths

Gerelateerde artikelen

 • Top 10 pixar films

 • Winnen: De beproevingen van Apollo-serie van Rick Riordan

 • Boeken zoals Harry Potter

 • Grappige boeken die je hardop laten lachen

 • Deze volwassen grappen heb je gemist in Disney films

Zoek in artikelen